dissabte, 28 de setembre del 2024

La Coordinadora d'Associacions Veïnals de Girona demana diàleg a l'Ajuntament pel parc Jordi Vilamitjana

La Coordinadora d'Associacions Veïnals de Girona demana diàleg a l'Ajuntament pel parc Jordi Vilamitjana

Diu que el Consistori no permet a les veïnes i als veïns a opinar sobre modificacions urbanístiques que afecten la ciutadania

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 28/09/2024.- Llegim al Diari de Girona que la Coordinadora d'Associacions Veïnals de Girona reclama a l'Ajuntament que tingui en compte la veu i el vot dels barris a l'hora de tirar endavant la modificació urbanística que afecta el parc Jordi Vilamitjana. De fet, en la reunió que la Coordinadora ha celebrat aquesta setmana s'ha apuntat que totes les modificacions urbanístiques que afecten l'urbanisme dels barris s'haurien de dialogar amb les veïnes i els veïns.

Les Associacions de Veïns de Santa Eugènia de Ter i Can Gibert del Pla van sol·licitar la introducció d'un punt en l'ordre del dia en la reunió per tractar el projecte urbanístic plantejat per l'Ajuntament de Girona al Parc Jordi Vilamitjana. Els seus representants van explicar la mobilització en curs a Santa Eugènia i can Gibert per salvar aquest parc, recordant la història d'aquest conflicte i fent-ne responsable l'actual equip de govern (Guanyem, Junts i ERC), en la mesura que ha aprovat unes modificacions urbanístiques a la zona del Mas Masó i Mas Marroc que implicarien la construcció d'un bloc set pisos i 347 habitatges al bell mig de l'actual parc, «sense tenir en compte la veu i el vot del barri afectat», segons detallen en un comunicat.

Les veïnes i els veïns consideren que aquesta manera d'actuar, és «una lesió al dret veïnal a opinar sobre modificacions urbanístiques». Per això, i en base aquest dret i per la seva defensa, es va acorar impulsar un pacte de ciutat entorn de la construcció del nou campus de Salut, amb «la finalitat que hi hagi un consens polític, professional i veïnal».


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada