dilluns, 29 d’abril del 2013

1er de Maig: breus reflexions a l’entorn de la classe treballadora i aquesta data en l’actualitat de L’EQUIP D’IMPULS DE CRÍTICA I REVOLUCIÓ

En ocasió del Primer de Maig, enguany la gent de L’EQUIP D’IMPULS DE CRÍTICA I REVOLUCIÓ pretenem fer unes breus reflexions a l’entorn de la classe treballadora i aquesta data en l’actualitat.




Des dels Països Catalans, al voltant del Primer de Maig de 2013 
 
En ocasió del Primer de Maig, enguany la gent de L’EQUIP D’IMPULS DE CRÍTICA I REVOLUCIÓ pretenem fer unes breus reflexions a l’entorn de la classe treballadora i aquesta data en l’actualitat. 
 
En aquest context de mal estar social creixent, on falla la “cohesió social” segons paules de la pròpia burgesia, la celebració del Primer de Maig fins ara és més semblant a una processió, amb el seu ritual de fets i frases repetitives, que a una jornada de reafirmació i resistència proletària.  
 
Karl Marx, en el seu moment, va escriure que “el proletariat és revolucionari o no és res”, i si com sembla estem més aviat instal·lats en la integració que en la ruptura, instal·lats en el “res”, no farem un abrandat full volant demanant la vaga general salvatge, indefinida i insurreccional, encara que ja ens agradaria que així fos però només seria un piadós desig, més enllà de la nostra capacitat de realització.  
La realitat, però, sempre es més complexa que el que pugui indicar la brillant frase lapidària de K. Marx, ja que la integració de la classe treballadora en el capitalisme actual és més el fruit de la creença en el caràcter indestructible del capitalisme que de la senzilla submissió ideològica. 
A casa nostra, l’esperança de la classe treballadora en el joc parlamentari i en el sindicalisme ‘respectuós’ s'està desfent com un terròs de sucre. Una mostra d’això és la desafiliació massiva de CC.OO. i el creixement d’organitzacions de caire sindicalista revolucionari o anarcosindicalista. 
 
La resistència obrera de caràcter anticapitalista i antiestatista podrà adquirir diverses formes organitzatives, com ara sindicats, comissions, consells i altres formes, cosa que fa que calgui la recuperació de clàssiques eines de lluita del moviment obrer: label, boicot, sabotatge, vagues salvatges, ocupacions, blocatges i altres.  
 
Endavant la guerra de classes!
Visca la revolució social! 
Visca el Primer de Maig ! 
  
 EQUIP D’IMPULS DE CRÍTICA I REVOLUCIÓ


Un Equip d’Impuls de Crítica i Revolució fa aquesta proposta a tota la militància llibertària activa


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada