dilluns, 10 de desembre del 2018

Excursió "Les indésirables. Internament, exclusió control polític. Argelers i Cotlliure."

El diumenge 10 de febrer, el Museu de l’Exili organitza una visita a on hi havia el camp de concentració de la platja d’Argelers de la Marenda, punt de trobada davant l’Hotel Lido, i, posteriorment, a Cotlliure, on es farà un recorregut pels escenaris de l’internament republicà i una visita a la tomba d’Antonio Machado.  


TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 10/12/2018   
Argelers de la Marenda/Cotlliure (Costa Vermella, Rosselló, comtat de Rosselló).-   

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLzcF1J33gcdCd8ZAqLWuF67WGT7cMrAdXSI1yLR6dm4_X2VUOU4EoubLnOQTfMwkTfuIJwhAJi5fjX7LvLRKCR0k_0j0UGwFm4qO671iBJH64tAYHwXJx6Mom_fy9jzNOlVCha2REpcap/s1600/Sans+titre+2.jpgEl diumenge 10 de febrer, el Museu de l’Exili (MUME, la Jonquera) organitza una visita a on hi havia el camp de concentració de la platja d’Argelers de la Marenda (Costa Vermella, Rosselló), punt de trobada davant l’Hotel Lido d’Argelers de la Marenda, amb el nom de l’activitat: Les indésirables. Internament, exclusió control polític. Argelers i Cotlliure. Posteriorment, es desplaçaran a Cotlliure, on es farà un recorregut pels escenaris de l’internament republicà i es finalitzarà amb una visita a la tomba d’Antonio Machado.
El febrer de 1939, per bona part de l’opinió pública francesa, els refugiats de la Guerra Civil no eren res més que uns estrangers indésirables. El tracte que van rebre per part de l’administració es va correspondre, en general, amb aquest qualificatiu. Confinats als camps de concentració foren sotmesos a l’internament i l’exclusió. Fins i tot, en alguns casos, aquells refugiats que eren considerats perillosos ideològicament, foren reclosos en recintes de caire disciplinari com fou el cas de la fortalesa de Cotlliure (Costa Vermella, Albera, Rosselló, comtat de Rosselló).
El recorregut s’iniciarà a Argelers amb una visita a la platja i al centre d’interpretació del camp, al centre del municipi.
Posteriorment, es desplaçaran a Cotlliure, on es farà un recorregut pels escenaris de l’internament republicà i es finalitzarà amb una visita a la tomba del poeta exiliat, Antonio Machado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada