dissabte, 28 de setembre del 2024

Una família vulnerable podrà seguir al bloc de Kan Kolmo de Girona però a la resta se’ls fa fora

Una família vulnerable podrà seguir al bloc de Kan Kolmo de Girona però a la resta se'ls fa fora

El jutge atén la petició de la defensa i suspèn un dels desallotjaments per raons de vulnerabilitat però per la resta acaba el 30 de setembre

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 28/09/2024.- Llegim al Diari de Girona que el jutge que ha ordenant el desallotjament del bloc i el centre Kan Kolmo, al carrer del Carme de Girona, ha suspès l'actuació per una família que viu a l'edifici en considerar que es troben en situació de vulnerabilitat. Segons el diari el cas d'aquesta família el porta l'advocat Benet Salellas. Per la resta d'espais ocupants es manté l'ordre d'abandonar els immobles abans del 30 de setembre. Kan Kolmo ha fet una cridar a resistir per parar el desallotjament. Segons el diari, la propietat ha demanat la presència de la força pública per poder-s'hi quedar amb el casal i amb tots els habitatges a excepció del que hi ha la família vulnerable.

El centre Kan Kolmo arrenca fa quinze anys quan el febrer de l'any 2009 un col·lectiu va ocupar el primer dels edificis al número 41 del carrer del Carme, a prop de la plaça Catalunya. L'edifici era antigament una fàbrica de taps de suro que es va tancar a principis dels anys setanta. Els propietaris van fer una denúncia penal però els càrrecs per l'ocupació de l'immoble i ús fraudulent de la xarxa elèctrica es van retirar el 2013. La defensa va argumentar que en el moment de l'ocupació l'edifici estava completament abandonat, cosa que invalidava una intervenció penal. Posteriorment, es va ocupar tot el bloc del costat, al número 39 del mateix carrer. Fins i tots el locals dels antics baixos comercials. La propietat va insistir per la via civil i va acabar guanyant, en un judici celebrat l'any 2018. Es van fer recursos i el cas va arribar a l'Audiència que ha mantingut que les persones considerades ocupes han de marxar o seran desallotjats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada