diumenge, 21 d’abril del 2013

Rèplica llibertària per escrit en la presentació del libel de Pilar Rahola contra els anarquistes empordanesos que van participar activament en les jornades de maig de 1937

Companys llibertaris donen la cara davant Pilar Rahola i Rafel Nadal, en un acte de la llibreria Empúries de la secta de l’Opus Dei a Girona, pels companys milicians de la costa de 1937 que no es poden defensar ja que no en queda cap en vida
   



 





TRAMUNTANA VERMELLA MAIL 20/04/2013 
Girona (Gironès).- 

Aquest dissabte, a dos quarts d’una del migdia, la llibreria gironina Empúries, vinculada a la secta Opus Dei, en el marc del proper dia del llibre, havia organitzat a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona la presentació de la novel·la de Pilar Rahola, acompanyada a la taula pel periodista també mediàtic Rafel Nadal, titulada ‘El carrer de l’Embut’, en que s’utilitza un enfrontament el 5 de maig de 1937 entre revolució proletària i contrarevolució burgesa per mitjà de les provocacions stalinistes i republicanes de l’Estat capitalista en recomposició per utilitzar el gènere literari a nivell oportunista i demagògic al servei ideològic de contrarevolució preventiva del pujolisme davant possibles insurgències de classe explotada i oprimida en el decurs d’aquesta segona i potser definitiva gran depressió capitalista mundial, que fins i tot l’FMI considera una malaltia econòmica crònica.
La novel·la de Rahola, presentada primer a Cadaqués per la productora Isona Passola, que en una polèmica votació acaba de ser elegida presidenta de la Junta Directiva de l'Acadèmia del Cinema Català, i fa uns dies a Barcelona pel mediàtic Josep Cuní, en certa mesura és una pobre rèplica de manual burgès a l’obra de George Orwell ‘Homenatge a Catalunya’ i al film de Loach ‘Terra i Llibertat’ (‘Land and Freedom’) de Ken Loach sobre les jornades de maig de 1937. 
En aquesta presentació a Girona Pilar Rahola solament ha aconseguit aplegat una quarantena de persones, comptant els companys llibertaris que han repartit durant l’acte un full informatiu sobre la realitat dels fets de Cadaqués del 5 de maig de 1937 i la justa actuació revolucionària d’un destacament proletari que va acudir a defensar les Joventuts Llibertàries del municipi.
Finalitzada la presentació, un company llibertari de l’Escala ha parlat amb Nadal i Rahola, als quals també ha passat en mà aquest informe revolucionari sobre els fets en que es desmunta les intencions contrarevolucionàries de la novel·la esmentada.
Cal recordar que Pilar Rahola pertany al denominat Consell de Transició Nacional de la Generalitat de Catalunya i que va ‘escriure’ a quatre mans amb Artur Mas una biografia sobre l’actual president del Govern autonòmic.

1 comentari:

  1. Podríeu ampliar el que és aquest informe sobre els fets de maig del 37 a Cadaqués. Avui algú ha regalat aquesta novel·la a la meva mare i realment si que sembla un nyap, un copia i enganxa descarat. En el relat final Pilar aprofita literalment un escrit del seu pare, fill d'en Manel, que sembla ser era agutzil del poble en aquells dies. El mateix fet que es presenti la novel·la com un homenatge als mestres republicans ja sembla una manipulació d'entrada. Una altra cosa és el desenvolupament tràgic dels fets, que no queda molt clar, que va fer que alguns dels col·lectivistes abandonessin . També s'esmenta que hi va haver un milicià mort. Quina altra versió hi ha o pot plantejar-se, doncs la típica de "incontrolats de la FAI" ja em sona massa repetida i enganyosa.
    Salut

    ResponElimina