dilluns, 26 de setembre del 2016

Nou llibre de Jann Marc Rouillan, aparegut durant l’estiu

«Je regrette» de Jann Marc Rouillan (Editions 
Agone, 2016). 
El presenta el dimarts 4 d'octubre a Havre. 









En llibertat provisional per la seva condemna per Action Directe ara ha estat víctima d’un procés kafkià, amb una sentència de 8 mesos de presó en ferm
L’obra «Je regrette» de Jann Marc Rouillan (Editions Agone, agost 2016. 9,50 euros), d’una manera semblant a «Je me souviens» de Georges Pérec, Rouillan escriu sobre records militants hexagonals i internacionals, sobre els seus anys de garjola, sobre gestos familiars, amistosos o amorosos de complicitat, sobre gustos d’infància, sobre atmosfera ambientada
en bars i de bons tiberis, sobre una gran memòria cinematogràfica, poètica o musical, sobre el deambular per Marsella..., en fi sobre recances que no són en tot cas aquelles que els seus inquisidors voldrien sentir-lo bramar tot flagel·lant-se de genolls.
Al fil de les 197 recances, senyalem-ne una, la 92: «Je regrette vraiment le temps où j’étais coupable. L’innocence me gâche le teint. Voilà de quoi je suis tombé malade!». Ja es coneguda la continuació...
Jann Marc Rouillan, ex membre d’Action Directe encara en llibertat condicional havent passat un quart de segle empresonat, autor d’una quinzena d’obres apassionants, ha estat condemnat el passat 7 de setembre a 8 mesos de presó en ferm en el marc d’un procés kafkià. La justícia  l’acusa de sentir «empatia» pels botxins del Daesh, una organització que, per tant, en tot moment Jann Marc Rouillan ha considerat un enemic feudal, reaccionària i mortífera.
Je regrette
Parution: 22/08/2016
ISBN: 9782748902495
Format en paper
128 pàgines (12 x 17 cm) 9.50 euros
«Tinc recança d’ésser empresonat per delicte d’opinió quan he afirmat durant tota la meva existència que solament l’acte dona un veritable sentit a les paraules.
A «Vers nouveaux» Rimbaud fou molt explícit: “De rage, sanglots de tout enfer renversant… Industriels, princes, sénats, périssez ! Puissance, justice, histoire, à bas!”.
Potser hauria de versificar el meu propòsit? 
Un d’aquets dies, me caldrà fins i tot haver de calcular (en dies de presó) el pes de cada mot que pugui provocar garrotades de la justícia».  
Sèrie de confessions innegables i de records carceraris, polítics, amorosos, militants, literaris, cinematogràfics, revolucionaris i d’infant emès des d’una bona fe irreprotxable per aquest antic membre d’Action Directe, que interpreta quelcom que els seus jutges esperen. Escrits la primavera de 2010 (a partir del model de «Je me souviens» de Pérec), quan era a Marsella passant el primer any en semillibertat després de vint anys d’empresonament, aquest text ha estat revisat abans de la seva edició.  
Nat en 1952 a Aush (Gascunya), Jann Marc Rouillan ha estat empresonat entre 1987 i 2011 a causa de les seves activitats en Action Directe. Ara es trona en llibertat condicional i treballa entre Occitània i Veneçuela. Autor d’una quinzena d’obres, ha publicat a les edicions Agone «La Part des loups» (2005), «Chroniques carcérales» (2008), «De Mémoire» I, II, III (2007, 2009, 2011). Darrer llibre sortit, la reedició del seu primer, «Je hais les matins» (2015).
Per saber més:
[http://agone.org/centmillesignes/jeregrette/]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada