dissabte, 28 de setembre del 2024

Festa unitària de l’independentisme a Arenys de Mar per acommemorar l’1-O

Festa unitària de l'independentisme a Arenys de Mar per a commemorar l'1-O

A la festa, en què participa la majoria d'organitzacions independentistes del país, hi ha tot d'actes, conferències i concerts

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Arenys de Mar (Alt Maresme, Maresme, comtat de Girona) 28/09/2024.- Llegim a VilaWeb que Arenys de Mar (Alt Maresme) ha acollit aquest dissabte un acte unitari per a commemorar el referèndum del Primer d'Octubre. A la festa, en què han participat la majoria d'organitzacions independentistes del país, hi ha hagut tot d'actes, conferències i concerts, que s'han fet majoritàriament a Arenys de Mar, encara que també n'hi ha hagut alguns a Arenys de Munt i a Canet. Amb el títol Som 1 d'octubre, l'organització ha volgut que les persones independentistes poden tornar a treballar unides, malgrat el moment de desunió que es viu actualment. L'acte ha començat a les deu del matí en uns quants punts del poble. Al Centre Cultural Calisany, hi ha espais dedicats a la CUP, els CDR, l'ANC, el CIEMEN, Poble Lliure, Consell per la República, Junts, l'AMI i l'Intersindical. Tots han ofert xerrades al voltant del Primer d'Octubre. Per exemple, el Consell per la República ha fet un acte amb intervencions del president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Lluís Puig.

Puig ha fet valdre el paper del Consell de la República i ha dit que "ha estat, és i continuarà essent un nexe d'unió fantàstic". "Continuem fent molta nosa a molta gent, mitjans de comunicació i polítics", ha dit. Comín ha dit que sobren els motius per a mantenir la vigència del mandat del Primer d'Octubre. N'ha mencionat tres: "per una qüestió de principis", per una "raó de credibilitat internacional" i "per una raó estratègica". Puigdemont ha clos les intervencions defensant que el referèndum es va fer amb legitimitat i ha destacat que forma part del futur. "És una referència inevitable per construir el futur en llibertat", ha comentat.

L'Assemblea Nacional Catalana ha ofert una conferència de Lluís Llach i una altra de Julià de Jodar. El diputat Carles Riera ha fet una conferència en l'espai de la CUP. I també hi ha hagut una taula rodona amb Marta Rovira Martínez, Dolors Sabater i David Minoves en l'espai dedicat al CIEMEN.

En canvi, ERC ha estat en un altre indret d'Arenys de Mar, el Teatre Principal. Allà hi ha hagut actuacions durant tot el vespre, entre les quals, Gemma Humet, Cesk Freixas i Gerard Sesé.

Al vespre també hi ha hagut concerts a la Riera Pare Fita. Hi han actuat el Quico, el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries i la Salseta del Poble Sec. Al matí, en aquest mateix espai s'hi ha fet un homenatge a Jordi Fàbregues i s'ha commemorat el centenari de Vicent Andrés Estellés amb la participació de Pau Alabajos i Vicent Partal. Molt a prop, Òmnium Cultural ha tingut un espai audiovisual a la plaça de l'església.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada