dissabte, 28 de setembre del 2024

Ahir jornada de vaga i manifestacions en solidaritat amb Palestina i el Líban

Ahir jornada de vaga i manifestacions en solidaritat amb Palestina i el Líban

Escandalós boicot informatiu de gran part de la premsa burgesa davant la vaga i jornada de lluita d'ahir

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès) 28/09/2024.- Ahir jornada de vaga i manifestacions en solidaritat amb Palestina i el Líban. Gran part de la premsa burgesa davant la vaga i jornada de lluita d'ahir fa boicot, com ara La Vanguardia o la premsa gironina (Diari de Girona i El Punt Avui) entre molts altres mitjans digital o en paper. Cal senyar la informació sobre la jornada del digital VilaWeb, Directa o TV3.

Llegim a Directa sobre la jornada de vaga i manifestacions en solidaritat amb Palestina i el Líban. A nombroses ciutats dels Països Catalans es va seguit la vaga internacional en suport al poble palestí, amb piquets, concentracions i manifestacions. Hi ha una fotogaleria a Directa que recull alguns dels moments més rellevants de la mobilització a les ciutats de Girona, València i Barcelona, on milers de persones han sortit als carrers per exigir "justícia, llibertat i la fi de l'ocupació israeliana". Segons l'organització a Barcelona hi van participar 40.000 persones, a València més de 4.000 i centenars a Girona. També s'han viscut marxes i piquets a d'altres ciutats del país i del conjunt de l'Estat espanyol, com a Madrid.

Segons el corresponsal de Tramuntana Vermella Mail a Girona hi va haver una manifestació al centre de la ciutat i a les 19:30h una concentració amb pancartes i banderes a la plaça del Vi.

Llegim a Actua per Palestina [https://porpalestina.org/evento/concentracion-27s-girona/] que "contra el genocidi del poble palestí. Contra el règim sionista. Per la reducció del pressupost militar i l'augment de les partides socials. Fa gairebé un any que va començar el genocidi a Gaza perpetrat per l'Estat genocida d'Israel. Setmana rere setmana, les xifres de persones assassinades i desaparegudes han anat augmentant de manera preocupant. Tenim la certesa que tot això passa gràcies a la inacció i la complicitat de les nostres institucions. És per això que hem de seguir pressionant i forçant els nostres governs per tal d'aïllar Israel".


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada