dijous, 7 de setembre del 2023

La memòria anual del 2022 de la Fiscalia General de l’Estat continua referint-se a l'existència d'un "moviment violent independentista català"

La memòria anual del 2022 de la Fiscalia General de l'Estat continua referint-se a l'existència d'un "moviment violent independentista català" 

La Fiscalia ha xifrat durant l'any 2022 en 24 les accions "violentes i de sabotatge" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 07/09/2023.- Llegim que la Fiscalia General de l'Estat ha detectat el 2022 "una disminució de les accions de sabotatge" de l'independentisme català que atribueix principalment "a l'esgotament de la militància i a la manca de fets rellevants per al seu imaginari", difon l'Agència Catalana de Notícies citant la memòria anual del Ministeri Públic, presentada aquest dijous. 

La Fiscalia, que encara es refereix a l'existència d'un "moviment violent independentista català", ha xifrat en 24 les accions "violentes i de sabotatge". D'aquestes accions, onze són "danys/incitació a l'odi", vuit són "danys públics/desobediència", tres són "danys a empreses privades", una correspon a "danys a seus polítiques" i una altra, a "enaltiment del terrorisme". 

Segons la mateixa informació, la memòria del 2022 reflecteix una "pèrdua d'iniciativa per part d'aquests grups violents motivada també en part per l'acció de la Justícia" i explica que, per això, "gran part de la seva activitat se centra en l'anomenada antirepressió". En aquest sentit, la Fiscalia detecta que la mobilització en resposta als processos judicials és la que comporta la quantitat més gran de recursos a aquests suposats col·lectius. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada