divendres, 8 de setembre del 2023

Finalment identifiquen un presumpte autor de les pintades nazi-feixistes a la regidoria d’Igualtat de Lloret de Mar, fetes en 2021

Finalment identifiquen un presumpte autor de les pintades nazi-feixistes a la regidoria d'Igualtat de Lloret de Mar, fetes en 2021  

Recordem que les pintades es van fer el desembre del 2021 i al detingut se l'acusa d'un delicte d'odi 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 08/09/2023.- Segons Nova Ràdio Lloret, els Mossos d'Esquadra han detingut un presumpte autor de les pintades nazi-feixistes que van aparèixer a la regidoria d'Igualtat de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) el desembre del 2021. És E. M. M. i se l'acusa d'un delicte d'odi. 

Es recorda que les pintades, fetes just abans d'inaugurar la nova seu de la regidoria, van ser signades amb símbols feixistes i nazis (la creu celta i la gamada) i contenien insults escrits en castellà, com ara "cerdos". A més, es va tapar amb pintura de color negre la placa amb el nom del Departament de la Generalitat, que dona servei a les dones i al col·lectiu LGTBIQ+ i que està ubicat a l'edifici d'Es Tint, al carreró de Sant Miquel. 

Des de l'Ajuntament, es van condemnar aquests actes i es van denunciar als Mossos.  

Uns mesos després, va desaparèixer la placa que la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament tenia al carrer Venècia. Des de la regidoria mateix, es va trobar que l'autor dels fets havia penjat una imatge de la placa municipal a les xarxes socials, que ara ha estat trobada en mans del detingut, trencada en sis trossos, junt amb adhesius, motius, propaganda nazi-feixista i unes banderes d'aquesta simbologia, segons es veu en un video dels Mossos.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada