dimarts, 1 d’agost del 2023

Un any de presó per a la jove encausada pel tall de l’AVE durant la protesta per la sentència de l’1-O

Un any de presó per a la jove encausada pel tall de l'AVE durant la protesta per la sentència de l'1-O 

El Jutjat Penal núm. 5 de Girona conclou que la condemnada encapçalava la "massa de persones" que va irrompre a les vies 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 01/08/2023.- El Jutjat Penal número 5 de Girona ha condemnat a un any de presó Carla Costa, l'única encausada per la protesta on centenars de persones van tallar les vies del tren i l'AVE a Girona el dia que es va conèixer sentència que va condemnar els dirigents del procés per l'1-O, el 2019. 

El Jutjat Penal l'ha considerat culpable de desordres públics basant-se en un vídeo d'aquell dia que mostra Carla Costa caminant per les vies del tren convencional, recull l'Agència Catalana de Notícies.  

La sentència conclou que Carla Costa encapçalava la "massa de persones" que van obligar a interrompre la circulació dels combois i van causar "un greu dany a la circulació ferroviària". 

La sentència, en canvi, descarta condemnar Carla Costa per haver cremat una barricada feta amb fustes i pneumàtics a les vies de l'AVE, ja que les persones que la van encendre duien la cara tapada. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada