dimarts, 1 d’agost del 2023

L’Ateneu Popular Salvadora Catà denuncia una actuació desproporcionada de la Policia Municipal de Girona al seu local

L'Ateneu Popular Salvadora Catà denuncia una actuació desproporcionada de la Policia Municipal de Girona al seu local 

Durant la festa de final de temporada, els agents s'hi van desplaçar arran d'una queixa veïnal per soroll 

L'Ajuntament afirma que s'ha de revisar l'actuació de divendres passat per determinar "què es podria haver fet millor" 

L'entitat popular afirma que els agents no els van demanar que paressin la música i van "obrir-se pas amb empentes i amenaces" i van fer caure una persona per terra 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 01/08/2023.- Llegim al Diari de Girona que l'Ateneu Popular Salvadora Catà denuncia una "reacció totalment desproporcionada" de la Policia Municipal de Girona al seu local arran d'una queixa per soroll durant la festa de final de temporada. Els fets van succeir el divendres 28 de juliol quan es van presentar sis agents de la Policia Municipal a l'Ateneu Popular ubicat a la plaça Josep Pla de Girona i critiquen que "des del principi la seva actitud va ser molt agressiva". Des de l'entitat popular gironina destaquen que l'activitat que feien estava comunicada a l'Ajuntament i que els ho van detallar i que si el problema era el volum de la música "podíem parar-la o entrar a dins". 

Afirmen que són conscients que poden generar molèsties i que "mai allarguen" l'activitat més enllà de les onze de la nit per evitar conflictes i que llavors, tanquen la porta per "esmorteir el soroll". Tot i aquestes explicacions subratllen que els agents "no volien escoltar raons" i que en "cap moment van demanar que paréssim la música". En canvi, els policies, asseguren, que van entrar al local amb "empentes i amenaces" i buscant identificar el responsable. Arran de l'actuació denuncien que va haver-hi "tensió" i que una persona va caure "per terra" i va acabar amb una "contusió al genoll". Posteriorment, els policies van marxar "tal com havien entrat i se'n van anar sense donar més explicacions", lamenten. 

Des de l'Ajuntament de Girona asseguren l'objectiu del Consistori "és que els casos d'excés de soroll a la nit es puguin resoldre prioritàriament a través de la mediació perquè creiem que és la millor manera de garantir la convivència". Pel que fa a l'actuació policial afirmen que "encara s'ha de revisar bé l'actuació per determinar què es podria haver fet millor", indiquen fonts municipals que recull Diari de Girona. 

Per part de l'Ateneu Popular es diu que "durant la festa de tancament de temporada, la @pmgirona va entrar de forma il·legal a l'Ateneu i va llançar per terra una persona. A la Catà no us hi volem, ni infiltrats ni amb uniforme!". 

L'Ateneu Popular Salvadora Catà relata en un comunicat que el dia abans dels fets s'havia reunit precisament amb un regidor de l'Ajuntament que s'encarrega dels temes de participació per parlar entre "altres qüestions sobre la conciliació entre el descans veïnal i la vida associativa". 

També recorden que feia més d'un any que la Policia Municipal no es personava a l'AteneuPopular i que en la darrera visita "va tenir un to molt més conciliador". Finalment, apunten al canvi de govern municipal i a la manifestació contra la infiltració policial espanyola en els moviments socials a aquest canvi en les actuacions policial. També manifesten que no creuen en les "casualitats" i denuncien que una "simple queixa" va provocar "una reacció totalment desproporcionada". 

Per tot això, reclamen a l'Ajuntament que prengui mesures contra "aquells agents que utilitzen la seguretat pública per satisfer el seu corporativisme" i que seguiran treballant per "millorar la convivència a la plaça Josep Pla". Després dels fets diuen que saben que "no podem comptar amb la col·laboració de la Policia Municipal", sentencien. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada