dimecres, 2 d’agost del 2023

El TSJC obliga una escola de Girona a impartir en castellà una assignatura troncal

El TSJC obliga una escola de Girona a impartir en castellà una assignatura troncal 

La Generalitat anuncia un recurs contra la decisió, adoptada a instàncies de la família d'un alumne 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 02/08/2023.- El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat a una escola de Girona a impartir en castellà una assignatura troncal i a comunicar-li abans de 5 de setembre les "disposicions pedagògiques oportunes" adoptades per fer efectiva aquesta resolució. A més, en la mateixa interlocutòria, el TSJC ha considerat "inconstitucional" la normativa aprovada pel Govern de la Generalitat i pactada per ERC, Junts, PSC i Comuns sobre l'ús de llengües oficials a l'ensenyament, recull Europa Press.  

No obstant això, admet que "no desplaça completament el castellà, des del moment que es contempla el seu ús educatiu i curricular, i se'n garanteix el coneixement a la fi de l'ensenyament obligatori", informa l'Agència Catalana de Notícies. 

La mesura coneguda aquest dimecres, dictada com a resposta a la petició d'una família, disposa que mentre l'alumne estigui escolaritzat en el sistema educatiu català ha de rebre "de forma efectiva en castellà, a banda de l'assignatura o matèria corresponent a l'aprenentatge d'aquesta llengua, una o unes matèries o assignatures o matèries addicionals que, per la seva importància en el conjunt del currículum i la seva càrrega lectiva puguin ser considerades com a principals". La interlocutòria conclou que la presència del castellà en aquest centre és insuficient perquè de les 25 hores setmanals, tretze i mitja són en català, una i mitja en castellà i una en anglès. 

Fonts del Departament d'Educació de la Generalitat han traslladat a Europa Press que presentaran un recurs contra la interlocutòria del TSJC.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada