diumenge, 27 d’agost del 2023

Escorcolls i requises als domicilis dels detinguts per La Vuelta

Escorcolls i requises als domicilis dels detinguts per La Vuelta 

Els arrestats, acusats de quatre delictes 

La policia espanyola escorcolla les cases dels detinguts per la Vuelta i s'endú ordinadors 

Apareixen pintades independentistes als carrers i calçades per on ha de passar La Vuelta colonial espanyola 

Alguns veïns també han penjat estelades als seus balcons amb motiu del pas de la competició per davant de casa seva 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 27/08/2023.- Llegim a El Món.cat que la detenció ahir dissabte al matí de quatre independentistes per part de la Comissaria General d'Informació del Cos Nacional de Policia espanyola s'allargarà, com a mínim, durant aquest diumenge. La policia espanyola té previst passar-los a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Solsona (Solsonès), on es van practicar les detencions, després que a quarts de dues de la matinada es van produït els escorcolls als domicilis dels arrestats. La policia espanyola els acusa de preparar "actes i amenaces" contra el pas de La Vuelta España, la important carrera ciclista, que té tres etapes en terres catalanes i una d'aquestes passa per la capital del Solsonès, en l'etapa Súria (Bages, comtat de Manresa) a Arinsal (Andorra). Actes i amenaces dels que encara no se n'ha referit cap detall o concreció. Això sí se'ls acusa de cometre delictes de desordres públics, contra la seguretat viària, grup organitzat i medi ambient. 

Segons ha pogut saber El Món, els arrestats -destacats independentistes a la Catalunya Central, tres d'Osona- van romandre durant tot el dia d'ahir sota custòdia policial a les instal·lacions que el Cos Nacional de Policia té al barri de la Verneda de Barcelona. Una custòdia no sense polèmica, ja que el cos policial espanyol no va permetre a la lletrada d'Alerta Solidària entrevistar-se amb els detinguts, aplicant un criteri temporal del protocol de detenció. Alerta Solidària va presentar una queixa formal al CNP.  

De matinada, agents del Cos Nacional de Policia havien escorcollat els domicilis dels detinguts i s'han emportat ordinadors portàtils i altres elements en diferents bosses. Escorcolls amb presència dels detinguts. 

Els analistes de la policia espanyola van començar a vigilar els entorns independentistes un cop les xarxes van proposar virtuals protestes pel pas de La Vuelta a Espanya a Catalunya. De fet, Òmnium Cultural ha convocat la ciutadania a "aprofitar aquest esdeveniment amb ressò internacional per demostrar que l'independentisme seguim dempeus". La policia espanyola va seguir la pista de diverses persones considerades independentistes que entenien que podrien cometre algun delicte en el format de la seva protesta i d'aquí que només unes hores abans de començar La Vuelta es van practicar les detencions. Un operatiu que es va mantenir obert fins ahir dissabte al vespre. 

Diverses entitats com Alerta Solidària, CDR o Desobediència Civil, van convocar concentracions a la Verneda en protesta del que qualificaven de "detenció preventiva". En tot cas, la policia espanyola encara té pendent prendre'ls declaració que s'espera que sigui al llarg d'aquest diumenge al matí. Tot indica que es negaran a donar explicacions a la policia acollint-se al seu dret a no declarar. Posteriorment, haurien de ser conduïts al Jutjat de Guàrdia solsoní on se segueixen les perquisicions, un pas que es podria allargar fins demà dilluns. 

Des d'Òmnium Cultural fins al secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, des de l'ANC a Desobediència Civil i diversos CDR d'arreu del Principat així com ERC han expressat la seva condemna per les detencions i exigint la llibertat dels arrestats així com convocatòries de protesta davant la comissaria de la Verneda, que s'han fet amb pancartes. 

Llegim a Llibertat.Cat que ahir a Barcelona Alerta Solidària va organitzat una concentració davant la comissaria de la policia espanyola a la Verneda en protesta contra les detencions i a la mateixa hora al carrer Tarragona també s'ha realitzat una protesta organitzada per l'Ateneu Independentista d'Hostafrancs - Espai Basset contra la presència de La Vuelta a la ciutat comtal, ja que la policia espanyola havia detingut quatre independentistes "per amenaces"contra La Vuelta a España. Les acusacions són per suposats delictes contra la seguretat viària, delicte de desordres, contra el medi ambient, i tot plegat pel delicte grup organitzat.  

Alerta Solidària ha organitzat una concentració davant la comissaria de la policia espanyola a la Verneda en protesta contra les detencions i n'ha convocat una per avui a les 10:30h al mateix lloc. Les detencions es van registrar el mateix dia que a Barcelona començava La Vuelta a España. Un esdeveniment que ha estat promocionat per l'Ajuntament de Barcelona i que ja ha comptat amb una protesta organitzada per l'Ateneu Independentista d'Hostafrancs - Espai Basset al carrer Tarragona. 

Segona protesta davant la comissaria espanyola de la Verneda pels detinguts acusats de voler boicotejar La Vuelta 2023 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, Alerta Solidària i CDR Catalunya han convocat una concentració aquest diumenge al matí davant la comissària de la Verneda per protestar contra les detencions de quatre persones acusades d'intentar boicotejar La Vuelta 2023 a Catalunya. Els acusen de voler vessar oli de motor sobre la carretera abans de la prova. Segons les entitats independentistes, se'ls atribueixen delictes de desordres públics, contra la seguretat viària, contra el medi ambient i d'organització criminal. Està previst que la policia espanyola els porti als jutjats de Solsona demà dilluns al matí. La protesta ha estat envoltada d'agents i furgons dels Mossos d'Esquadra. 

A la concentració s'hi han sentit crits de "Llibertat detinguts" i proclames contra la policia espanyola. A la mobilització hi han participat diputats i diputades de la CUP-G Carles Riera, Eulàlia Reguant i Xavier Pellicer i l'exvicepresident de l'ANC Pep Cruanyes. Alerta Solidària ha denunciat que les detencions es van fer ahir dissabte, però que la defensa no els ha pogut visitar fins aquest matí, quan se'ls ha pres declaració. 

La policia espanyola escorcolla els domicilis 

Els quatre arrestats són d'Osona i les detencions es van produir al Solsonès. Dissabte a la nit tots quatre han estat presents durant l'escorcoll policial als seus domicilis. Els agents s'han endut material informàtic. 

El secretari general de JxCat, Jordi Turull, ha demanat aquest diumenge la llibertat immediata dels detinguts argumentant que "protestar no és delicte". També Marta Rovira, d'ERC, n'ha reclamat la llibertat. L'ANC i Òmnium Cultural han expressat el seu suport als arrestats a les xarxes socials. 

La policia espanyola escorcolla les cases dels detinguts per la Vuelta i s'endú ordinadors 

Llegim a VilaWeb que Alerta Solidària i la Plataforma Antirepressivade Barcelona han denunciat que la policia espanyola van escorcollar ahir la casa dels quatre detinguts per "amenaces" contra la Volta ciclista espanyola al seu pas pels Països Catalans. La competició ha de travessar Solsona a l'etapa que va de Súria (Bages) a Arinsal (Andorra). 

Tots quatre detinguts encara són a les dependències policíaques i s'han acollit al dret de no declarar. Han passat la nit al calabós de la comissaria de la Verneda, a Barcelona, i demà passaran a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Solsona. Els acusen de preparar "actes i amenaces" contra La Volta, sense especificar res més. 

Segons que ha explicat avui Martí Majoral, portaveu d'Alerta Solidària, la defensa no els ha pogut visitar fins aquest matí, quan era previst que declaressin. En les hores vinents passaran a disposició judicial. Tal com ha dit en una concentració a la porta de la comissaria de la Verneda, els arrestats van estar presents durant l'escorcoll policíac, que va durar quatre hores. Els agents van endur-se material informàtic. Les detencions es van produir al Solsonès, han explicat a l'Agència Catalana de Notícies fonts de la policia espanyola. 

"No sabem exactament de què els acusen, quina acció o com ho volien fer. Tampoc sabem si pertanyen a algun col·lectiu o grup", ha reconegut Majoral en una protesta que ha reunit un centenar d'independentistes sota la pluja. Alerta Solidària, una organització de suport independentista, assegura que els arrestats estaven emmanillats durant l'escorcoll, que ha tingut lloc durant la nit, entre les 22.00 i les 2.00 hores. 

"Ens han dit que la detenció és pel curs d'una investigació a partir de la sospita que aquestes quatre persones preparaven una acció en contra del desenvolupament de La Vuelta ciclista espanyola", ha apuntat Majoral. Tanmateix, ha destacat que una advocada va intentar de veure anit els detinguts, però la policia espanyola li ho va impedir fins aquest matí. 

"Esperem, a partir d'aquestes declaracions, saber què hi ha de la investigació per part de la Policia Nacional que hagi justificat una mesura tan excepcional com és la detenció, que ja fa 24 hores que va i que pel ritme que porta segurament es pot acabar allargant 24 hores més si no passen a disposició judicial abans de migdia", ha agregat. Quant al perfil dels arrestats, Alerta Solidària s'ha limitat a indicar que són independentistes, homes adults i d'Osona, concretament de Vic, Centelles, Calldetenes i Tavèrnoles. 

Protesta dels CDR 

Alerta Solidària i CDR Catalunya han convocat la concentració davant la comissària de la Verneda, envoltada aquest matí d'agents i furgons dels Mossos d'Esquadra. "Quatre detencions per a frenar les protestes contra La Vuelta colonial, i quatre escorcolls amb nocturnitat per a intimidar l'independentisme, com fa sis anys amb l'Operació Judas", han denunciat els CDR al compte de X, abans Twitter. En la convocatòria feta ahir van criticar "el silenci del Govern" i de Junts i ERC. Finalment, el secretari general de Junts, Jordi Turull, ha demanat avui la llibertat immediata dels detinguts tot argumentant que "protestar no és delicte". També Marta Rovira, d'ERC, n'ha reclamat la llibertat. L'ANC i Òmnium Cultural han expressat el seu suport als arrestats a les xarxes. 

A la concentració s'han sentit crits de "Llibertat detinguts" i proclames contra la policia espanyola. A la mobilització hi han participat els diputats de la CUP-G Carles Riera i Xavier Pellicer i la diputada Eulàlia Reguant així com l'ex-vice-president de l'ANC Pep Cruanyes. 

Apareixen pintades independentistes per on ha de passar La Vuelta colonial espanyola 

Llegim a VilaWeb que alguns dels carrers per on havia de passar La Vuelta, que ha començat a partir de les 14.00 a Barcelona, s'han llevat aquest matí amb pintades a l'asfalt en què es poden llegir proclames independentistes, com ara "Catalonia is not Spain", "Independència" o bé "Catalunya Lliure" i "Free Catalonia". Algunes veïnes i alguns veïns també han penjat estelades al balcó amb motiu del pas de la competició per davant de casa seva. 

Per la seva banda, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els Comitès de Defensa de la República (CDR) han organitzat protestes contra pas de la competició, que ha causat l'alteració al trànsit més gran de la història de Barcelona. 

Llancen xinxetes a la calçada de La Volta i una quinzena de ciclistes punxen 

Llegim a VilaWeb que una quinzena de ciclistes de La Volta ciclista espanyola han punxat aquesta tarda en el descens del coll d'Estenalles (Mura, Bages, comtat de Manresa) per la presència de xinxetes a la calçada. Entre els corredors afectats hi ha hagut el belga Remco Evenepoel, guanyador de La Vuelta 2022, i el britànic Geraint Thomas. Els fets han succeït pels voltants de les 15.30 quan el pilot estava afrontant la baixada del coll d'Estenalles (870 metres), entre Talamanca i Navarcles (Bages, comtat de Manresa). Els ciclistes que han punxat han pogut tornar al grup gran amb normalitat i sense complicacions. El pilot de La Vuelta 2023 disputa la segona etapa de la cursa entre Mataró i Barcelona, de 182 quilòmetres i amb final al circuit de Montjuïc. 

A la Volta francesa d'enguany, en l'etapa al País Basc, uns quants activistes van llançar xinxetes i claus a la carretera i van causar punxades a uns quants corredors. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada