dissabte, 29 de juliol del 2023

Pilar Mulet Font

Pilar Mulet Font i son company Tomàs Granado Pozo (2008)

Pilar Mulet Font i son company Tomàs Granado Pozo (2008)


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 29 de juliol --algunes fonts citen erròniament el 20 de juliol-- de 1936 neix a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) l'anarcosindicalista Pilar Mulet Font 

En 1945 seguí el seu pare i la seva mare a l'exili, passant la frontera del Pirineu Oriental, i establint-se a Tolosa de Llenguadoc i Carcassona 

Pilar Mulet Font: El 29 de juliol --algunes fonts citen erròniament el 20 de juliol-- de 1936 neix a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) l'anarcosindicalista Pilar Mulet Font. El seu pare i la seva mare, militants de la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT), es deien Víctor Mulet Mur, ferroviari, i Pilar Font Solsona.  

En 1945 seguí el seu pare i la seva mare a l'exili, passant la frontera del Pirineu Oriental, i  establint-se a Tolosa de Llenguadoc (Alta Garona, Occitània) i Carcassona (Aude, Occitània).  

El 6 de desembre de 1956 es casà amb el militant anarcosindicalista Tomás Granado Pozo i s'establí amb el seu company a Quilhan (Aude, Occitània), on milità en la CNT-AIT en l'Exili i fundà un grup esperantista, les Joventuts Llibertàries locals i una agrupació de «Mujeres Libres».  

En 1968 visità la Península per primera vegada des de 1945.  

Ja en el segle XXI passà temporades a Valencia del Ventoso (Zafra-Río Bodión, Badajoz, Extremadura), població natal del seu company. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada