dissabte, 29 de juliol del 2023

Agressió a en Marouan, un veí d’Hostalric, a l’estació de Renfe Maçanet Massanes

Agressió a en Marouan, un veí d'Hostalric, a l'estació de Renfe Maçanet Massanes 

Es va gravar quan dos vigilants de seguretat de Renfe el van tirar a terra i li van començar a prémer el coll fins a quasi fer-li perdre el coneixement 

No és la primera vegada que nois i noies són maltractats al tren en funció del seu origen 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Maçanet de la Selva (la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 29/07/2023.- Llegim al diari El Punt Avui que en Marouan Banhjib, un jove de 19 anys que va pujar a Girona per anar a Hostalric (Baix Montseny, la Selva, vescomtat de Cabrera, comptat de Girona), on viu, i quan va passar el revisor del tren de Renfe el va avisar que el bitllet no era el correcte. Ell, que parla català i és un habitual de la línia, tenia un bonus de deu viatges i va voler pagar la diferència de 2,15 euros que corresponia, però el revisor li va dir que no i el va començar a insultar: "Tots sou igual, sempre passa el mateix amb vosaltres", i el va fer baixar de males maneres a l'estació de Maçanet Massanes, tot i l'oposició d'altres passatgers i passatgeres, que no entenien per què no li permetia continuar el trajecte bo i sufragant el cost addicional.  

Un cop a l'andana, els vigilants de seguretat de Renfe el van tirar a terra i li van començar a prémer el coll fins a quasi fer-li perdre el coneixement. Ho pot explicar perquè unes quantes persones amb l'ai al cor van filmar l'escena mentre cridaven als vigilants, que ja li havien provocat ferides als braços i a l'esquena, que el deixessin estar, que l'estaven ofegant. Les imatges són realment impressionants: què fan aquells galifardeus immobilitzant Maru amb el braç al coll, es pregunta a El Punt Avui la periodista Carme Vinyoles. Què els passa pel cap o pels testicles? Què volen demostrar? S'adonen que el poden matar? De fet ell creu que si no hagués estat per la protesta de la gent, allà se li acabava tot, perquè ja no podia respirar.  

S'ha obert una investigació, i les gravacions emeses per televisió en seran prova. Per ara Renfe ha demanat a la l'empresa Grupo Control, a la qual pertanyen els agressors, que els aparti del servei, però recordem que no és la primera vegada que nois i noies són maltractats al tren en funció del seu origen, senyala Vinyoles al diari. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada