dijous, 27 de juliol del 2023

Georges Alusse

Necrològica de Georges Alusse publicada en el diari comunista parisenc "L'Humanité" del 6 de gener de 1949

Necrològica de Georges Alusse publicada en el diari comunista parisenc L'Humanité del 6 de gener de 1949


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 27 de juliol de 1902 neix al V Districte de París l'anarquista, anarcosindicalista i lluitador antifeixista Georges Henri Joseph Alusse 

Entre 1936 i 1939 lluità en la guerra d'Espanya, passant la frontera del Pirineu Oriental en direcció a Barcelona. Al principi lluità aenquadrat en el Grup Internacional de la «Columna Durruti» 

Georges Alusse: El 27 de juliol de 1902 neix al V Districte de París (Illa de França) l'anarquista, anarcosindicalista i lluitador antifeixista Georges Henri Joseph Alusse --també citat erròniament Aluse--. El seu pare es deia Henri Joseph Alusse, agent de policia, i la seva mare, Joséphine Augustine Gevraise, domèstica.  

A mitjans dels anys vint va ser fitxat com a «anarquista comunista». El 23 de setembre de 1924 es casà a Saint-Méen-le-Grand (Bro Sant-Maloù, Bretanya) amb Jeanne Louise Barré, de qui es va divorciar el gener de 1949 a Gap (Auts Aups, Provença-Aups-Còsta d'Azur, Occitània).  

El 2 de novembre de 1927 la camioneta de repartiment que conduïa a París es pujà a la vorera i matà una nena i ferí greument altres quatre persones, i va ser detingut per homicidi imprudent. En aquesta època vivia al número 16 del carrer Arbalète i treballava de venedor de patates a l'engròs.  

Posteriorment treballà de terrelloner en la construcció i visqué a Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne, Illa de França).  

Entre 1936 i 1939 lluità en la guerra d'Espanya, passant la frontera del Pirineu Oriental en direcció a Barcelona. Al principi lluità aenquadrat en el Grup Internacional de la «Columna Durruti».  

Durant l'Ocupació alemanya, formà part dels Franctiradors i Partisans Francesos (FTPF) de Sarthe (Paeiz de la Leirr). En aquesta època s'afilià clandestinament al Partit Comunista de França (PCF).  

Malalt de tuberculosi, Georges Alusse va morir el 2 de gener de 1949 a Ivry-sur-Seine i va ser inhumat el 5 de gener en aquesta població, amb la presència de delegacions de l'Amical d'Antics Voluntaris d'Espanya, dels FTPF i del PCF, i André Breton va fer l'elogi fúnebre. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada