dilluns, 31 de juliol del 2023

Domingo Blázquez Pascual

Certificat de defunció de Domingo Blázquez Pascual

Certificat de defunció de Domingo Blázquez Pascual


MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 30 de juliol de 1921 neix a Barcelona l'anarcosindicalista Domingo Blázquez Pascual 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana, tota la família abandonà Barcelona i, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental a primers de febrer de 1939 

Domingo Blázquez Pascual: El 30 de juliol de 1921 neix a Barcelona l'anarcosindicalista Domingo Blázquez Pascual, conegut com Minguet. Era fill de Domingo Blázquez Fortes i de Leonor Pascual Bernat, militants anarquistes i anarcosindicalistes del barri barcelonès de Sant Andreu.  

Era el fill primogènit d'una família de quatre germans (Domingo, Francisco, Carlos i María).  

Quan tenia 12 anys començà a fer feina d'aprenent a la fàbrica tèxtil on treballava el seu pare i ben aviat s'afilià a la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT).  

En el decurs de la Retirada republicana, tota la família abandonà Barcelona i, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental a primers de febrer de 1939. 

Mentre el seu pare va ser enviat a l'illa d'Oléron (La Brée-les-Bains,  Charente Marítim, Nova Aquitània), els quatre germans i la seva mare van ser enviats a Graulhet (Tarn, Occitània).  

Posteriorment va ser internat al camp de concentració de Sètfonts (Tarn e Garona, Occitània), on el 28 d'octubre de 1939 va ser enrolat en una Companyia de Treballadors Estrangers (CTE) i enviat Auxerre (Borgonya) per a treballar en les mines i en la construcció.  

El juny de 1940 va ser capturat pels alemanys, després de passar pel l'Stalag VI-A a Hemer (Rin del Nord - Westfàlia, Alemanya), internat, sota la matrícula 39.908, a l'Stalag XII-D a Trèveris (Renània-Palatinat, Alemanya).  

El 31 de març de 1941 va ser deportat, sota la matrícula 3.828, amb un comboi de 356 presoners de nacionalitat espanyola, dels quals 160 moriren, al camp de concentració de Mauthausen (Alta Àustria, Àustria), on arribà el 3 d'abril.  

El 8 d'abril de 1941 va ser traslladat, sota la matrícula 11.920, al camp de Gusen (Alta Àustria, Àustria).  

Domingo Blázquez Pascual va morir el 31 de desembre de 1941 al camp de concentració nazi de Gusen.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada