dijous, 9 de març del 2023

Una protesta contra la reforma de les pensions talla dues hores la A-9 al peatge del Voló

VilaWeb
Una protesta contra la reforma de les pensions talla dues hores la A-9 al peatge del Voló 

Unes dues-centes persones amb banderes sindicals i bengales han tallat completament l'autopista que connecta Catalunya Nord amb l'Alt Empordà 

30.000 persones es van manifestar a Perpinyà el dimarts 7 de març 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL El Voló (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló) 09/03/2023.- Llegim a VilaWeb que dues-centes persones, que s'oposen a la reforma de les pensions del Govern francès, han tallat del tot l'autopista A-9 en ambdues direccions. La protesta sindical ha començat poc abans de les vuit del matí al peatge del Voló (Albera, Rosselló, comtat de Rosselló) i s'ha allargat fins passades les deu. La Gendarmeria ha desviat el trànsit, tot i que les cues han arribat a Vilamulaca i al Portús. 

Les i els sindicalistes han saltat a l'asfalt i han ocupat completament l'autopista, tot brandant banderes sindicals i bengales.  

30.000 persones es van manifestar a Perpinyà el dimarts 7 de març 

Segons TV3 els sindicats es van tornar a mobilitzar en una vaga massiva amb la intenció de paralitzar l'Hexàgon francès el dimarts 7 de març. Van aconseguit mobilitzar 3,5 milions de persones, segons informà la CGT. 

Al llarg del dia hi va haver més de 300 manifestacions per tot l'Hexàgon francès. A Perpinyà (Plana de Rosselló, Rosselló, comtat de Rosselló) van desfilar amb pancartes i banderes sindicals al matí pel centre de la ciutat prop de 30.000 persones. 

Protesten per la reforma de les pensions, que puja l'edat de jubilació fins als 64 anys i suposa un dels projectes estrella del president de la República, Emmanuel Macron. 

La protesta s'allarga i dimarts va ser el sisè dia de desafiament, el de més èxit fins ara. La mobilització sindical va crèixer fins a convertir-se en una "jornada històrica", segons els sindicats convocants. En un comunicat conjunt, els sindicats han insistit que el Govern "ha de retirar el projecte". 

Només a París, segons van assegurar, s'havien manifestat unes 700.000 persones.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada