dimecres, 8 de març del 2023

Nombrosa manifestació feminista anticapitalista pel centre de Girona aquesta tarda


Des de la vaga feminista es bloqueja l'entrada al Campus del Barri Vell de la UdG, mentre des de la institució es recomana als professors no fer activitats avaluatives 

Nombrosa manifestació feminista anticapitalista pel centre de Girona aquesta tarda 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) 08/03/2023.- Llegim al Diari de Girona que a última hora d'ahir el Consell d'Estudiants de la Universitat de Girona es va adherir a la vaga feminista convocada pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans amb motiu del Dia de la Dona Treballadora, que s'ha celebrat avui, i que reivindica la coeducació feminista com a eina de transformació social. Així, a primera hora del matí, la Plataforma Feminista de la UdG ha col·locat piquets a l'entrada del Campus del Barri Vell, impedint l'accés a la comunitat universitària. S'han col·locat un parell de contenidors i, a sobre, una pancarta amb el títol «assetjadors i encobridors expulsats de la UdG». I és que la plataforma encara lamenta, com diu en un comunicat, que la institució miri «cap a una altra banda» o «negui la realitat» pel que fa a «els casos d'assetjament sexual que hi ha hagut entre alumnes i de professors cap a alumnes».  

De fet, les pancartes les han fet aquest grup d'estudiantes aquest matí, ben aviat, i és que la convocatòria era a dos quarts de nou del matí al davant de la Facultat de Lletres. A part, també s'ha fet una xerrada sobre l'expressió del patriarcat a la Universitat i com enfrontar-se a ell. 

En paral·lel, a la Facultat de Medicina també s'han penjat pancartes i diferents reculls de premsa sobre els casos d'assetjament que han tingut lloc a la institució. A més, s'ha fet una asseguda i algunes estudiantes han donat visibilitat a situacions que elles mateixes han viscut. 

Aquesta tarda, a dos quarts de cinc, una manifestació estudiantil ha e començat als diferents campus de la UdG -Montilivi, Centre i Barri Vell- i que ha acabat a les 18.00h a la plaça de l'1 d'Octubre, on s'afegiran a la manifestació feminista anticapitalista. 

Segons la institució, com passa en aquests tipus de situacions, la institució recomana als professors no fer activitats avaluatives, així com ajornar aquelles que requereixen assistència obligatòria. També es demana a la comunitat universitària que durant el dia d'avui no se celebrin sessions d'òrgans col·legiats ni reunions que requereixin la presència de l'estudiantat. 

Nombrosa manifestació feminista anticapitalista pel centre de Girona aquesta tarda 

A les 18:00h a la plaça 1 d'Octubre de Girona la Coordinadora de Feminismes Anticapitalista, sota el lema «Per una vida que valgui la pena viure», amb nombroses adhesions com l'Ateneu Popular Salvadora Catà i CGT Girona, va concentrar molta gent amb Batucada i les actuacions de la Coral Salvadora Catà i Julssh Rap.  

Hi ha hagut la lectura del manifest. Després a partir de les 18:30h ha començat la manifestació feminista anticapitalista, molt nombrosa, i ha passat per Jaume I, plaça Independència, Santa Clara, plaça Catalunya, Pompeu Fabra i ha tornat al punt de sortida.  

S'ha fet la cloenda amb actuació de Mallerengues, de les castelleres de la UdG @xoriguersudg. 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, des de la plaça 1 d'Octubre ha començat la marxa feminista anticapitalista. Des d'un escenari, han llegit el manifest per denunciar les violències contra les dones (tant la d'Estat i institucional com l'econòmica, física, discriminatòria i la perpetrada en l'àmbit de la parella): "Davant d'aquest sistema injust, desigual i explotador i cruel, des de Girona, denunciem la repressió i violència d'Estat i reivindiquem que l'organització popular és la millor arma per combatre la repressió que patim els moviments populars i feministes". "Juntes som més fortes per construir una alternativa i fer front al capitalisme patriarcal i racista", continuava el manifest que ha dedicat bona part de les reclamacions a la situació actual de crisi econòmica i inflació, que segons remarquen afecta especialment les dones. "La violència immobiliària que patim les dones també ha de ser considerada violència masclista, perquè la pobresa té nom de dona", han denunciat. 

També han dedicat un apartat a reclamar una educació "basada en la diversitat" i que sigui "inclusiva". "Avui som totes les dones víctimes de feminicidis. Som totes les dones assetjades en l'entorn laboral, també les víctimes de violència en l'oci nocturn", han reivindicat fent una crida final a ensorrar el patriarcat. 

La manifestació ha avançat per Jaume I fins a la plaça Independència i després ha seguit pel carrer Santa Clara, passant per davant de la seu de la Delegació a Girona de la Generalitat, fins a tornar de nou a la plaça 1 d'Octubre.  

A la pancarta de la capçalera s'hi podia llegir Per una vida que valgui la pena viure.  

Segons dades policials de l'Ajuntament, aquesta marxa ha aplegat unes 1.300 persones. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada