dimecres, 15 de març del 2023

Crònica del viatge de la delegació del Nord-est de Catalunya a la manifestació de la CGT a Barcelona el passat dissabte

Crònica del viatge de la delegació del Nord-est de Catalunya a la manifestació de la CGT a Barcelona el passat dissabte 

Manifestació anarcosindicalista l'11 de març a Barcelona 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona [CORRESPONSAL GIRONÈS] (Gavarres, Gironès) 15/03/2023.- Dissabte passat, 11 de març, des de la ciutat de Girona una seixantena membres de seccions sindicals d'empreses de neteja, de Correus i d'Haribo de Banyoles de la CGT de Girona així com el seu Secretariat, persones acompanyades d'unes delegacions de les nord-catalanes CNT Solidarité Ouvriêre-66 i de Solidàries-66 van compartir també el viatge a Barcelona, també del grup d'afinitat llibertària de Farners de la Selva i companys de la Federació Anarquista de Catalunya i dels Comitès Anarquistes dels Països Catalans van assistir en un bus fletat per la CGT de Girona a la manifestació contra l'explotació, els desnonaments i la pujada de preus. Una quinzena més de militants de la CGT del Vallès Oriental van recollits durant el trajecte. 

Aquesta manifestació anarcosindicalista havia estat convocada per la Confederació General del Treball a Barcelona.  

Durant el trajecte Girona-Barcelona es va aprofitar el temps per fer rondes de paraules, micròfon en mà, amb la participació de totes les delegacions que van exposar els conflictes i lluites presents. Es va fer una crida a seguir en les lluites sectorials i col·lectives i a continuar la mobilització en els propers actes i manifestació de la CGT del 1er de Maig a Girona i a la solidaritat i participació activa en les properes vagues i mobilitzacions de la lluita obrera revolucionària a l'Hexàgon francès, que recentment organitza nombrosos bloquejos --entre moltes altres accions de protesta contra la reforma de pensions que vol imposar el Govern francès-- de grans infraestructures com les viàries i ferroviàries o a plantes de distribució de combustibles. En una recent acció es va tallar la frontera al Boló i es van manifestar 30.000 persones a Perpinyà. 

La manifestació barcelonina de la CGT es va iniciar davant la seu a Barcelona de la Subdelegació del Govern espanyol. Més de tres mil militants de les seccions sindicals, sindicats i federacions de la  CGT van marxar pel centre de la ciutat fent diverses aturades amb gran cridòria contra la guerra interimperialista a l'Est d'Europa, clamant "pressupostos militars per a despeses socials" i la repressió ("menys policía i més hospitals") al passar davant l'edifici de la comissaria del Cos Nacional de la Policia espanyola, a via Laietana. També contra l'explotació, la impunitat, els acomiadaments i els dessanoments al passar davant la seu del Foment del Treball, tot corejant "obrer acomiadat, patró penjat", i les de CCOO i UGT amb forts crits de "CCOO i UGT, sindicats del Poder".  

El recorregut de la marxa anarcosindicalista es va fer en un to combatiu fins arribar al Pac de les Tres Xemeneies, lloc en el que hi havia hagut la La Canadenca, on es va iniciar la històrica vaga en 1919 de la CNT, en que es va aconseguir la jornada laboral de les vuit hores, indret on es va llegir el manifest i hi va haver l'acte final de clausura de la manifestació de l'11 de març. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada