dimecres, 15 de març del 2023

Boniface Pierre Zacharie Grau (Bonifaci Grau)

Foto policíaca de Boniface Grau (1912)

Foto policíaca de Boniface Grau (1912)



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 15 de març de 1871 neix a Morellàs (actualment Morellàs i les Illes, Vallespir) l'anarquista Boniface Pierre Zacharie Grau (Bonifaci Grau), conegut com Marius Viet o Marius Viette 

Va morir el 10 d'abril de 1950 a Ribesaltes (Vall de l'Aglí, Rosselló) 

Boniface Grau: El 15 de març de 1871 neix a Morellàs (actualment Morellàs i les Illes, Vallespir) l'anarquista Boniface Pierre Zacharie Grau (Bonifaci Grau), conegut com Marius Viet o Marius Viette. El seu pare es deia Boniface Grau (Bonifaci Grau) i la seva mare, Marguerite Vilanove (Margarida Vilanova).  

Es guanyà la vida treballant de sabater i vivia al número 12 del carrer Maurepas de Thiais (Val-de-Marne, Illa de França), on també tenia el seu obrador de sabateria.  

El 8 d'abril de 1911 es casà a Thiais amb Sylvie Thérèse Rousselot i amb aquest matrimoni legitimà tres criatures nascudes totes a Choisy-le-Roi (Val-de-Marne, Illa de França): Marie Marguerite Grau (1904), Lucienne Grau (1906) i Marius André Boniface (1908).  

El 5 de gener de 1912 va ser detingut sota l'acusació d'haver donat informació al grup anarquista il·legalista que fou acusat de que tres dies abans de robar i assassinar el vell rendista Moreau i la seva minyona a Thiais. L'anarcoindividualista il·legalista Édouard Carouy, acusat de haver participat en aquest robatori, havia estat vist en la seva companyia en diferents ocasions.  

El setembre de 1912 el seu cas de «robatori qualificat i complicitat» va ser sobresegut pel jutge Gilbert durant la instrucció del cas de la «Banda Bonnot».  

El 23 de juliol de 1928 es divorcià davant el Tribunal Civil del Sena de Sylvie Rousselot i el 19 d'abril de 1930 es casà a Vitry-sur-Seine (Val-de-Marne, Illa de França) amb Marie Rault.  

Boniface Grau va morir el 10 d'abril de 1950 a Ribesaltes (Vall de l'Aglí, Rosselló). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada