dimecres, 18 de gener del 2023

L’ANC nolieja 4 busos per anar demà al 19-G a Barcelona des de Girona

L'ANC nolieja 4 busos per anar demà al 19-G a Barcelona des de Girona 

El 19-G, ni França ni Espanya: Independència i Països Catalans  

"A tothom qui no pugui assistir a la convocatòria, animem a treure l'estelada al balcó. Cal tornar a engalanar edificis i carrers de lluita i recordar que aquí no ha acabat res" 

19-G BCN: Mobilitzem-nos! 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 18/01/2023.- L'ANC a Girona nolieja quatre autocars per desplaçar-se demà a Barcelona a la protesta que hi ha convocada a les deu del matí davant del MNAC coincidint amb la cimera entre el president espanyol del Govern espanyol, Sánchez, i el president de la república francesa, Macron.  

El president de l'ANC a Girona, Josep Vila, recorda que les inscripcions per desplaçar-se amb autobús es tanquen avui a la tarda. Actualment hi ha 201 persones inscrides. Vila assenyala que segurament necessitaran un cinquè autocar en funció de la demanda. La sortida és a 3/4 de 7 del matí de Fontajau i el preu són 10 euros. Per inscriure's es pot fer al web [http://ja.cat/bus19G]. 

El 19-G, ni França ni Espanya: Independència i Països Catalans 

El Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana exposa: 

Davant la cimera que es durà a terme a Barcelona entre l'Estat francès i l'Estat espanyol aquest dijous, 19 de gener de 2023, fem una crida al poble català perquè es manifesti i digui a l'Estat francès i a l'Estat espanyol de manera clara i contundent que: 

1) El Primer d'Octubre Catalunya es va autodeterminar i, amb una majoria del 91% de vots afirmatius, va decidir esdevenir un estat independent. 

L'Estat francès i l'Estat espanyol han signat i s'han adherit al Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics (adoptat per l'Assemblea de Nacions Unides mitjançant la Resolució del 16 de desembre de 1966). Aquest pacte estableix, a l'article 1, la lliure determinació dels pobles. 

Catalunya farà efectiva la independència de l'Estat català en aplicació del referèndum del Primer d'Octubre i d'acord amb l'article 1 de  l'esmentat Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics. 

Els estats hauran de respectar, si volen ser democràtics, l'autodeterminació exercida i les decisions que en el futur s'adoptin en aplicació del mandat del Primer d'Octubre. 

2) En el Tractat del Pirineus, signat el 7 de novembre de 1659, el regne francès i l'hispànic es van repartir el Principat de Catalunya i van vincular el Rosselló i part de la Cerdanya a l'Estat francès. 

Aquest tractat és Il·legal. Ho era llavors i ho continua sent ara. El tractat no va ser mai sotmès a l'obligatòria deliberació de les institucions catalanes i ha de ser anul·lat pel Parlament de Catalunya. 

3) Denunciem la repressió i la persecució política, judicial i policial de la llengua catalana a tota la comunitat lingüística nacional, des de fa més de tres segles i fins a l'actualitat, i denunciem especialment l'assetjament a què es troba sotmès l'ensenyament en català, pels estats francès i espanyol, en el territori propi. 

En aquest sentit, dia rere dia l'escola en català és perseguida pel govern i els tribunals de justícia espanyols, que, a cop de sentència injusta i no democràtica, imposen l'obligatorietat d'almenys un 25% de castellà a les aules catalanes, sense cap criteri pedagògic. 

Igualment, exigim que l'Estat francès faci oficial el català a la Catalunya Nord i el respecti com a llengua pròpia, si és que vol ser coherent amb els valors de la República i dels drets humans que diu defensar. 

També demanem a l'Estat francès que deixi d'intentar obstaculitzar l'ús del català als ajuntaments nord-catalans i reobri el pas del coll de Banyuls, tot deixant de vulnerar la llibertat de circulació dels ciutadans catalans i europeus. 

Cridem a la participació i a portar armilles grogues com a símbol de lluita 

L'Assemblea fa una crida a la participació massiva per mostrar el rebuig a la cimera. També anima tothom a portar armilles grogues, un símbol de lluita amb què la població francesa ha aconseguit victòries. Igualment, es convida els assistents a portar estris que facin soroll estrident, per tal de fer sentir la nostra veu per damunt de qualsevol blindatge policial. 

A tothom qui no pugui assistir a la convocatòria, animem a treure l'estelada al balcó. Cal tornar a engalanar edificis i carrers de lluita i recordar que aquí no ha acabat res. 

19-G BCN: Mobilitzem-nos! 

El Consell Nacional de la República Catalana exposa: 

Aquest dijous 19-G ens hem de mobilitzar a Barcelona davant de la cimera francoespanyola per demostrar que el procés no s'ha acabat, tal com assegurava el president de l'Estat espanyol Pedro Sánchez. Us esperem a les 9 h del matí a les Columnes de Puig i Cadafalch.  

De fet, Espanya i França porten tres segles de tractats i convenis contra els catalans.  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada