dimecres, 18 de gener del 2023

La Sareb vol desnonar dotze famílies d’un edifici de Sant Julià de Ramis

La Sareb vol desnonar dotze famílies d'un edifici de Sant Julià de Ramis 

L'antic arrendatari va continuar cobrant el lloguer als inquilins, que l'empresa vol desnonar el 8 de febrer 

La PAH Girona-Salt, al Parlament per aturar el desnonament de tres edificis de la Sareb 

 Representants de la PAH Girona-Salt van ser rebuts ahir per la CUP, ERC i Comuns 

 Reclamen una moció per instar el govern espanyol a evitar-lo 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) 18/01/2023.- Llegim al Diari de Girona que una dotzena de famílies que viuen al carrer Pau Casals nombre 8-16 de Sant Julià de Ramis (Baix Ter, Gironès, comtat de Girona) podrien ser desallotjats el pròxim 8 de febrer. Aquests veïns de Sant Julià de Ramis es van trobar que el bloc on viuen va passar a ser propietat de la Sareb l'any 2018, que ara els vol fer fora del seu pis. Una causa similar a les més de trenta famílies afectades en els dos edificis de Girona situats als barris de Sant Narcís i Santa Eugènia i que la Sareb també vol desnonar pròximament. 

Segons la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) els lloguers dels immobles que es volen desnonar de Sant Julià de Ramis també es van veure afectats per un cas d'estafa. I és que quan l'edifici va passar en mans de la Sareb, van continuar pagant el lloguer a l'antic propietari durant un any. Després, van intentar regularitzar la situació i, fins i tot, alguns també van voler comprar el pis on estaven de lloguer, sense èxit. Per això, les famílies busquen una solució i des de la PAH es reclamen lloguers socials i assequibles. 

De fet, la PAH Girona-Salt va acudir ahir al Parlament de Catalunya per demanar que s'aturin els desnonaments previstos al Gironès, tant els de Sant Narcís i Santa Eugènia, com el de Sant Julià de Ramis. La quinzena de persones de la PAH Girona-Salt que es van desplaçar a Barcelona també van reclamar als partits polítics que votin afirmativament a una moció on s'exigeixi al govern central una ordre a la Sareb perquè aturi els processos de desnonaments. 

Per altra banda, l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis ha convocat una reunió per demà matí per explicar els pròxims passos i diferents propostes que es faran des del consistori per ajudar a la dotzena de famílies afectades del poble. Alguns d'aquests afectats també serà present a la reunió, igual que membres de la PAH Girona-Salt. 

La PAH Girona-Salt, al Parlament per aturar el desnonament de tres edificis de la Sareb 

Llegim al diari El Punt Avui que una representació de la PAH Girona- Salt es va reunir ahir amb els grups parlamentaris d'ERC, Comuns i la CUP per tal de sol·licitar que es presenti una moció per aturar els desnonaments de tres blocs, dos a Girona, als barris de Sant Narcís i a Santa Eugènia, i un altre a Sant Julià de Ramis. Als edificis viuen famílies que tenien lloguers amb les empreses constructores que van fer fallida. A dia d'avui, la Sareb no els ha volgut renovar els contracte de lloguer i ha impulsat els tres processos de desnonament. 

L'objectiu de l'entitat és que la moció --que es podria presentar a finals de gener o a principis de febrer-- exigeixi que el Govern espanyol faci retirar l'ordre de desnonament del bloc de Sant Julià de Ramis i que es desactivin els tres processos judicials dels tres blocs afectats. Per altra banda, els llogaters demanen un interlocutor vàlid per poder negociar, ja que, segons asseguren, des de l'inici del procés o els han anat canviant les persones amb les quals parlaven o simplement no han pogut contactar amb ningú. 

La portaveu de la PAH Girona-Salt, Marta Afuera, remarca la urgència de la petició, ja que la Sareb vol desnonar a tot el bloc de Sant Julià de Ramis el 8 de febrer: "Ara que el govern estatal té el control de la Sareb, ja que la darrera compra d'accions li'n dona el control del 50,28%, reclamem un gir social i que deixin d'enfocar els seus objectius en la venda d'edificis a fons voltors o inversors. Cal destinar els habitatges a lloguers socials i assequibles, en funció de la situació de cada persona o família." 

Una qüestió que acaba als Ajuntaments 

La manca d'habitatge assequible és tan gran que molts Ajuntaments han hagut de mantenir famílies vulnerables en albergs, hostals i hotels. Viure en aquestes condicions és molt negatiu per a les persones, sobretot per a la mainada i per als adolescents, ja que hi ha famílies senceres que es veuen confinades en una sola habitació. A més, la despesa que això genera als municipis és insostenible a llarg termini. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada