dissabte, 21 de gener del 2023

Activitats de la setmana del 23 al 29 de gener a l'anònims


Presentació del llibre:
DE L'URSS ESTANT
Andreu Nin
amb Pelai Pagès i Blanch, historiador, membre de la Fundació Andreu Nin i responsable de l'edició del llibre
Dimecres, 25 de gener de 2023 a les 18.30 hores
Andreu Nin és conegut sobretot pel seu paper polític com a líder del Partit Obrer d'Unificació Marxista durant la 2a República i la Guerra Civil Espanyola. A la dècada de 1920, establert a Moscú, fou un dels principals dirigents de la Internacional Sindical Roja i aprofità per traduir al català alguns clàssics de la literatura russa com Dostoievski o Tolstoi.
Pelai Pagès, historiador de la Universitat de Barcelona i principal expert en la figura d'Andreu Nin, ha recopilat els articles que publicà Nin durant els seus anys a l'URSS (1921-1930), els quals mostren la seva visió sobre temes tan diversos com el sindicalisme, la Revolució Russa, la irrupció del feixisme a Itàlia, l'anarquisme a Catalunya, la dictadura de Primo de Rivera, la literatura russa o la qüestió nacional catalana.

-----------------------------
Xerrada debat
el maquis y la lluita armada
la resistència contra Franco
Amb Raül González Devís, és professor de Geografia i Història a secundària i doctor per la Universitat Rovira i Virgili
Dissabte, 28 de gener de 2023 a les 18 hores

Raül González Devís (Castelló de la Plana, 1981) és professor de Geografia i Història i doctor per la Universitat Rovira i Virgili. Especialitzat en la resistència armada antifranquista i en processos de violència política, les seves línies de recerca l'han portat des de la dictadura de Primo de Rivera al franquisme; també ha treballat sobre la didàctica i l'ensenyament de la història, així com en estudis locals i comarcals centrats en les comarques del nord del País Valencià. És autor del llibre Tragèdies Silenciades. Repressió franquista i maquis en les comarques del nord del País Valencià, Maquis i masovers, i Guerrilleros y comunistas, així com de diferents articles i col·laboracions en obres col·lectives.

 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada