diumenge, 6 de novembre del 2022

José Gran López

José Gran López ("Blacky")

José Gran López (Blacky)



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 6 de novembre de 1940 neix a Monòver (Vinalopó Mitjà, País Valencià) l'anarquista i anarcosindicalista José Gran López, més conegut com Blaki. 

Destacat militant al País Valencià de la CNT-AIT durant cinc anys va ser secretari del Comitè Peninsular de la FAI-IFA 

Participà en esdeveniments llibertaris arreu d'Europa: Alemanya, Regne Unit, Portugal i altres, com també l'Estat francès, passant la frontera del Pirineu oriental 

José Gran López: El 6 de novembre de 1940 neix a Monòver (Vinalopó Mitjà, País Valencià) l'anarquista i anarcosindicalista José Gran López, més conegut com Blaki. El seu pare es deia Francisco Gran, obrer sabater anarquista, i Juana López.  

Després d'una fugaç participació amb el Partit Comunista d'Espanya (PCE), milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) i en el grup «Fuego» de la Federació Anarquista Ibèrica (FAI-IFA) d'Alcoi (Alcoià, País Valencià).  

Formà part de la Federació Local d'Elda (Vinalopó Mitjà, País Valencià) de la CNT-AIT i jugà un paper important en la CNT-AIT del País Valencià, assistint com a delegat a diversos plens estatals. Durant cinc anys formà part com a secretari del Comitè Peninsular de la FAI-IFA i participà en esdeveniments llibertaris arreu d'Europa: Alemanya, Regne Unit, Portugal i altres, com també l'Estat francès, passant la frontera del Pirineu Oriental.  

En 2009 va fer la conferència «El movimiento macknovista de 1918 en Ucrania» a Alcoi i aquest mateix any participà en una jornada llibertària a Albatera (Baix Segura, País Valencià).  

En 2010 fou delegat per Elda al Congrés de la CNT-AIT.  

La companya fou Carmen Corbí Jover, amb qui tingué quatre infants.  

Després de vuit anys malalt, José Gran López va morir el 25 de juny de 2016 a l'HospitalGeneral Universitari d'Elda i va ser inhumat dos dies després al cementiri de Campo Alto d'aquesta població. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada