dijous, 7 de juliol del 2022

L’Ajuntament de Figueres condemna l’agressió homòfoba

L'Ajuntament de Figueres condemna l'agressió homòfoba 

L'Ajuntament diu que actuarà amb «la màxima contundència» davant l'agressió a un grup de ballarines i ballarins 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 07/07/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) condemna l'agressió denunciada per un grup de ballarines i ballarins del festival de dansa 'Figueres de mou' i diu que actuaran amb «la màxima contundència». 

En un comunicat penjat a les xarxes socials, el consistori afirma que fets com aquest són «inadmissibles» i que «no es poden tolerar en una societat democràtica». 

En aquest sentit, asseguren que Figueres ha de ser una ciutat «lliure d'agressions» i que actuaran perquè «no quedi impune». A més, detallen que han ofert suport i acompanyament a les persones afectades a través del Servei d'Atenció Integral (SIAD). 

Els fets, segons van relatar les persones agredides, van passar diumenge al vespre. Les i els artistes, que formen part de la companyia madrilenya Eyas Dance Project i la italiana Ivonna, tornaven de sopar quan es van trobar amb un grup d'adolescents. 

Els agressors van reconèixer un dels ballarins i el van començar a empènyer dient-li: «Mireu, és el maricón que ballava!». Quan les i els artistes van intentar allunyar-se'n, els agressors van agredir-los amb cops i puntades de peu, i fins i tot van amenaçar amb una navalla i perseguir un noi que va intentar ajudar-los. 

El festival de dansa i arts en moviment 'Figueres es mou' es va celebrar aquest cap de setmana passat a la ciutat. En aquesta novena edició, va portar una quinzena d'espectacles als carrers i places de la ciutat. Entre els qui van actuar diumenge, hi havia la madrilenya Eyas Dance Project (amb la coreografia 'Júpiter + Jaguar') i el duo italià Ivonna (amb l'espectacle 'Manbuhsa').

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada