dissabte, 2 de juliol del 2022

Els tripulants de Ryanair anuncien 12 dies més de vaga al juliol

Els tripulants de Ryanair anuncien 12 dies més de vaga al juliol 

Els sindicats han convocat aturs els dies 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 d'aquest mes 

Cancel·lats 4 vols al Prat i 2 a Girona de Ryanair i cap d'Easyjet per la vaga dels tripulants de cabina 

Una setantena d'avions han sortit o arribat amb retard a Barcelona i Girona entre les dues companyies 

La vaga de Ryanar i Easyjet generen dos retards a l'Aeroport de Girona - Costa Brava  

Al Prat s'han registrat quatre vols cancel·lats i 62 retards 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vilobí d'Onyar (la Selva, comtat de Girona) 02/07/2022.- Els tripulants de Ryanair han convocat dies de vaga durant el mes de juliol per a demanar que l'aerolínia de baix cost compleixi la legislació laboral. Els sindicats USO i Sitcpla han anunciat que els dies d'atur seran els següents: 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 i 28 de juliol. 

Avui, dissabte 2 de juliol, Ryanair ha cancel·lat 10 vols i ha registrat retards en 123 fins a les 13.00 hores, segons els sindicats que han convocat les protestes. Alguns dels vols cancel·lats són els que es dirigien a Eivissa, Màlaga, Santiago de Compostel·la, Aberdeen (Escòcia), Berlín (Alemanya), Londres (Regne Unit), Marsella (França) i Glasgow (Escòcia). 

Els sindicats han demanat que el Ministeri de Treball del Govern espanyol que "no permeti que Ryanair vulneri la legislació laboral" i que "actuï contra una empresa que no acata les sentències judicials, no compleix amb la llei i utilitza la por, la coacció i l'amenaça amb els seus empleats".  

Cancel·lats 4 vols al Prat i 2 a Girona de Ryanair i cap d'Easyjet per la vaga dels tripulants de cabina 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, la vaga dels tripulants a Ryanair ha obligat a cancel·lar quatre vols aquest divendres des de l'Aeroport del Prat i dos des del de Girona, segons dades del sindicat USO fins a les nou de la nit. En concret s'han anul·lat vols d'anada i de tornada de Barcelona a Milà i a Roma, i de Girona a Nuremberg. 

Aquest ha estat el primer dia en què els tripulants de Ryanair han coincidit fent vaga amb els de Easyjet. En el cas de la companyia suïssa, però, no hi ha hagut cap cancel·lació amb dades fins a les set de la tarda. Els treballadors exigeixen que se'ls equiparin les condicions laborals a les d'altres bases europees, com França o Alemanya. La plantilla de la companyia irlandesa demana, també, un nou conveni. 

Pel que fa a les demores, 8 avions d'Easyjet han sortit tard de Barcelona i 6 han arribat amb retard. A Ryanair 26 avions no han arribat a l'hora a Barcelona i 5 a Girona. 16 i 6 respectivament han marxat després del previst. 

La vaga de Ryanar i Easyjet generen dos retards a l'Aeroport de Girona - Costa Brava 

Almenys quatre vols han estat cancel·lats aquest dissabte i 62 han sortit o aterrat amb retard als aeroports catalans arran de la vaga de tripulants de cabina de Ryanair i Easyjet. Segons el sindicat USO, 41 vols de Ryanair han patit retards a l'aeroport del Prat i a l'aeroport de Girona - Costa Brava dos --un d'anada i un aterratge-- tampoc han anat a l'hora programada. 

Els vols cancel·lats fins a les 19.00 hores són els que cobrien la ruta Barcelona-Stansted, al Regne Unit, i Barcelona-Palma per a Ryanair, que no han fet ni el trajecte d'anada ni el de tornada. Pel que fa a Easyjet, hi ha hagut 21 vols que han patit retards a Barcelona. 

Aquest dissabte és el segon dia en què coincideixen les vagues dels tripulants de les dues companyies. Al conjunt de l'Estat espanyol la protesta ha provocat l'anul·lació de 16 vols de Ryanair i 9 d'Easyjet i un total de 339 demores. Els treballadors exigeixen que se'ls equiparin les condicions laborals a les d'altres bases europees, com França o Alemanya. La plantilla de la companyia irlandesa demana, a més, un nou conveni. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada