dissabte, 2 de juliol del 2022

Protesta a Figueres contra Leonor de Borbó a la primera visita a l’Empordà

Convoquen una concentració contra la visita dels Borbons a Figueres














L'independentisme protesta contra Leonor de Borbó a la primera visita a l'Empordà 

La protesta contra la Casa Reial convocada demà diumenge, a les 16.30 hores, davant la Torre Galatea de Figueres 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 02/07/2022.- La princesa Leonor de Borbó, que complirà 17 anys el 31 d'octubre d'aquest 2022, hi serà per primera vegada a l'Alt Empordà i a la demarcació de Girona demà, diumenge 3 de juliol, per la seva visita al Museu Dalí a Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) amb la seva germana. L'ANC, el CDR Figueres, el Consell Local per la República i Òmnium Cultural han convocat una protesta, a les 16.30 hores, davant la Torre Galatea de la ciutat.  

L'independentisme fa oposició a la visita de la Princesa de Girona, que assistirà als Premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) amb Felip VI, la reina Leticia i la seva germana. La cúpula de la família reial serà present en els FPdGi, que se celebraran en el Auditori Àgora del Museu dels Aigües d'Agbar a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat), municipi governat pel PSC. 

La Casa Borbó desterrada, a la pràctica, de Girona 

La Princesa de Girona encara no ha anat a la demarcació gironina perquè l'Ajuntament de Girona (Gironès, comtat de Girona), governat per Junts i ERC, ha rebutjat la cessió d'un espai pel lliurament dels premis de la FPdGi. Com en l'actual ocasió, les últimes dues edicions es van celebrar a la demarcació de Barcelona, la de 2019, a la seva primera visita oficial al Principat de Catalunya, i la del 2020. 

El dilluns, 4 de juliol, al matí els reis i les seves filles es trobaran amb els premiats per la FPdGi a edicions anteriors al Palauet Albéniz, residència de la família reial a Barcelona, i es reuniran amb el consell assessor i el patronat de l'entitat monàrquica. La princesa i la infanta participaran en un taller organitzat per la plataforma Code.org, una iniciativa per aprendre a programar des de nens amb blocs. A la tarda, els quatre presidiran a Cornellà de Llobregat la cerimònia dels cinc guardons que la FPdGi concedeix cada any. 

Pel seu veto a la Casa Reial, no s'espera que assisteixin als actes del diumenge i el dilluns ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ni els consellers del Govern autonòmic català. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada