dimecres, 6 de juliol del 2022

Concentració al Palau de Justícia de Girona en suport a Pau Sánchez

Concentració al Palau de Justícia de Girona en suport a Pau Sánchez
























Concentració al Palau de Justícia de Girona en suport a Pau Sánchez 

El jove llagosterenc s'enfronta a una pena de sis anys i mig de presó. Va ser detingut per les protestes postsentència i empresonat gairebé un més a la presó de Puig de les Basses 

El noi de Llagostera acusat de llançar pedres a la policia nega haver participat als disturbis postsentència 

L'encausat, que va estar quasi un mes en presó preventiva, diu que el van detenir perquè anava sol i "era un caramel" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 06/07/2022.- Aquest dimecres a 2/4 de 10 del matí, Grups de suport amb Pau Sánchez i Alerta Solidària han convocat una concentració en solidaritat amb el jove llagosterenc al Palau de Justícia de Girona on serà jutjat. 

Sánchez s'enfronta a una pena de sis anys i mig de presó. Va ser detingut per les protestes postsentència i empresonat gairebé un més a la presó de Puig de les Basses. Se l'acusa de llançar suposadament una pedra a la Policia Nacional espanyola durant les mobilitzacions que hi va haver a Girona a l'octubre de 2019. 

El judici s'havia d'haver celebrat el passat mes de desembre, però la defensa va demanar la suspensió del judici perquè no volia que els policies que van detenir-lo declaressin per videoconferència. Per aquesta raó es va ajornar fins avui. 

El noi de Llagostera acusat de llançar pedres a la policia nega haver participat als disturbis postsentència 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, un jove de Llagostera (Gavarres, Gironès, comtat de Girona) acusat de llançar pedres a la Policia Nacional espanyola la matinada del 19 d'octubre del 2019 durant els disturbis postsentència ha negat haver participat als aldarulls. L'encausat, Pau Sánchez, ha declarat que aquella nit va sortir a passejar en direcció a la Devesa perquè necessitava airejar-se, i que es va veure envoltat pels disturbis. 

Davant el tribunal de l'Audiència, ha dit que els antidisturbis el van detenir perquè anava sol i "era un caramel" per als policies. El jove, que va estar quasi un mes en presó preventiva, s'enfronta a 6 anys i mig de presó. Durant el judici, però, diversos policies nacionals han assegurat que van veure Sánchez llançant-los pedres i encapçalant un dels grups de manifestants que hi havia dins el parc. 

El judici contra Pau Sánchez s'emmarca dins les causes obertes pels aldarulls postsentència. La vista contra aquest jove de Llagostera, que va passar-se 26 dies en presó preventiva, s'havia fixat per al desembre de l'any passat. L'Audiència de Girona, però, va acabar suspenent aquell judici, i el va posposar fins a aquest dimecres, perquè no volia que els policies nacionals declaressin per videoconferència. Avui, però, alguns d'ells sí que ho han fet. 

La Fiscalia acusa el jove d'haver llançat pedres contra un cordó de la Policia Nacional que la matinada del 19 d'octubre es trobava a la Devesa. Assegura que Pau Sánchez formava part d'un dels "grups violents" que s'havien fet forts dins el parc, amb l'objectiu "d'emboscar i rodejar" els antidisturbis. Diu que va ferir un agent, que va rebre un cop de roc a la mà dreta i al canell, i que en el moment en què els policies el van detenir, s'hi va resistir de manera activa. 

Davant del tribuna Pau Sánchez ha negat haver participat en aquells disturbis. El jove de Llagostera ha explicat que aquella nit va sopar tard, i que just després va tenir una discussió amb la seva companya de pis. Per això, ja de matinada, va decidir sortir a fer un volt per airejar-se. "Vaig anar cap a la Devesa perquè és el lloc on solia anar a passejar el gos", ha concretat. 

El jove ha dit que es va dirigir cap al parc des del Barri Vell -on vivia aleshores- i que va poder arribar fins a la rotonda de la Copa sense trobar-se "ningú" ni veure cap policia. Va ser quan enfilava cap al pont de la Barca quan va escoltar els aldarulls i, de cop i volta, va quedar-se "atrapat" i va veure que no podia tornar-se'n per allà on havia vingut. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada