dijous, 21 de juliol del 2022

Carlos Cruz Zanni

Carlos Cruz Zanni

Carlos Cruz Zanni



El 23 de juliol de 2020 es publicà que "El 23 de juliol de 1917 neix a Barcelona l'anarcosindicalista i resistent antifeixista Carlos Cruz Zanni, conegut com Carlitos. Va morir el 18 de març de 1973 a l'Hospital de Bicêtre (Le Kremlin-Bicêtre, Val-de-Marne, Illa de França) i fou enterrat el 31 de març d'aquell any a Cachan". Ara tenim més dades: el 21 de juliol --algunes fonts citen erròniament el 23 de juliol-- de 1917 neix a Barcelona l'anarcosindicalista i resistent antifeixista Carlos Cruz Zanni, conegut com Carlitos. I que va morir el 19 de març de 1973 a l'Hospital de Bicêtre (Le Kremlin-Bicêtre, Illa de França) i fou inhumat el 31 de març d'aquell any a Cachan (Val-de-Marne, Illa de França). 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 21 de juliol --algunes fonts citen erròniament el 23 de juliol-- de 1917 neix a Barcelona l'anarcosindicalista i resistent antifeixista Carlos Cruz Zanni, conegut com Carlitos. 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental i acabà enrolat en la 112 Companyia de Treballadors Militaritzada. Després, s'integrà al maquis arpità de Savoué 

Carlos Cruz Zanni: El 21 de juliol --algunes fonts citen erròniament el 23 de juliol-- de 1917 neix a Barcelona l'anarcosindicalista i resistent antifeixista Carlos Cruz Zanni, conegut com Carlitos. El seu pare es deia Manuel Cruz i la seva mare, Francisca Zanni. 

Carlos Cruz Zanni va morir el 19 de març de 1973 a l'Hospital de Bicêtre (Le Kremlin-Bicêtre, Illa de França) i fou inhumat el 31 de març d'aquell any a Cachan (Val-de-Marne, Illa de França). 

Si vols llegir la seva biografia: 

[https://nordestllibertari.blogspot.com/search?q=Carlos+Cruz+Zanni]. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada