diumenge, 26 de juny del 2022

S’intensifiquen aquest diumenge els controls policials en les fronteres del Pirineu per a la seguretat en la cimera a Madrid de la OTAN

S'intensifiquen aquest diumenge els controls policials en les fronteres del Pirineu per a la seguretat en la cimera a Madrid de la OTAN 

Ressò de la cimera de la OTAN també en el pas fronterer del Pirineu Oriental 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) 26/06/2022.- Segon el canal CUATRO, la presencia policial cada vegada es major en la frontera del Pirineu. A tant sols tres dies de que se celebri a Madrid la cimera de la OTAN s'han desplegat nombrosos controls en els que s'examinen maleters i comproven la documentació de tots els ocupants dels vehicles. 

Per altra banda, TRAMUNTANA VERMELLA MAIL recull informació de diverses fonts sobre les protestes pacifistes davant la cimera de Madrid. Associacions com el Movimiento Antirrepresivo de Madrid (MAR Madrid), amb el lema OTAN criminal, Gobierno cómplice! han comunicat una marxa el dimecres 29 de juny, a las 20:00h, des de la glorieta d'Atocha fins a plaça Jacinto Benavente de Madrid, però la Delegació del Govern espanyol a Madrid ha prohibit la marxa. En canvi, la Delegació del Govern espanyol a Madrid va autoritzar la manifestació per la pau a Madrid No a les guerres, no a l'OTAN d'unes 20.000 persones d'aquest diumenge 26 de juny, ja que tenia el suport del PCE, IU, Podemos i entitats del seu entorn. Així, coincidint amb la cimera de l'aliança atlàntica dels dies 29 i 30 de juny a Madrid, assemblees pacifistes d'arreu de l'Estat espanyol s'han aplegar en una contracimera de rebuig a l'organització militar i han celebrar una manifestació reclamant el desmantellament de la OTAN tot fent una crida per la pau al planeta.  

A Madrid es desplegà un faraònic dispositiu de seguretat policial i militar per terra i l'aire, amb la instal·lació de controls massius i de comunicació, talls viaris o la mobilització de 10.000 policies, caces i helicòpters són algunes de les mesures. El Govern espanyol ha destinat 37 milions d'euros per habilitar la fira Ifema, indret la cimera. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada