dilluns, 27 de juny del 2022

Els treballadors de Font Vella instal·len piquets informatius davant la fàbrica en l'inici de la vaga

Els treballadors de Font Vella instal·len piquets informatius davant la fàbrica en l'inici de la vaga 

La plantilla demana un augment salarial del 13% en consonància amb l'IPC 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona) 27/06/2022.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, una cinquantena de treballadors de la planta de Font Vella a Sant Hilari Sacalm (les Guilleries, la Selva, comtat d'Osona) ha instal·lat piquets informatius als accessos de la fàbrica aquest dilluns al matí. Des de primera hora del matí, els treballadors han col·locat pneumàtics als accessos, però els Mossos d'Esquadra els han fet retirar per permetre l'entrada i sortida dels camions a la planta. 

Tot i així, els treballadors s'han seguit manifestant als accessos durant la primera de les quatre jornades de vaga previstes. L'objectiu és forçar la direcció a convocar una jornada de mediació i acordar una pujada salarial. Els 136 treballadors de Font Vella (Danone és la propietària de la planta) porten 18 mesos negociant un augment salarial del 13%, un punt per sobre de l'augment de l'IPC (12%). 

El comitè d'empresa de Sant Hilari Sacalm, però, s'oposa a solament un augment del 3 % perquè ho considera del tot insuficient. 

El president del comitè d'empresa, José María Fernández, ha assegurat que volen un augment del 13%. Segons Fernández, porten "més de 18 mesos" sense cap augment salarial i això implica una "pèrdua del 12% de l'IPC" a causa de l'augment de la inflació dels últims mesos. 

Protesta als accessos 

Malgrat tot, els treballadors de Font Vella mantenen que volen un 13% i per això han començat la primera jornada de vaga amb una protesta als accessos de la planta. Una cinquantena de persones han instal·lat un piquet informatiu a la porta i aturaven a la majoria de camions que accedien a la fàbrica per informar-los que els treballadors feien vaga. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada