dimarts, 17 de maig del 2022

Via Pirinenca el 2 de juliol

Via Pirinenca el 2 de juliol 

Per primera vegada, el Pirineu s'il·luminarà de punta a punta, de l'oceà Atlàntic a la mar Mediterrània 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Llívia (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) 17/05/2022.- El 2 de juliol hi haurà la Via Pirinenca [https://viapirinenca.cat/]. L'acte, organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana, Gure Esku i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), té com a objectiu reivindicar l'aspiració a la plena sobirania, a decidir lliurement el seu futur i a fer realitat la independència. 

L'acte central es realitzarà a Llívia (Baixa Cerdanya, comtat de Cerdanya) des d'on es donarà el tret de sortida a la il·luminació simultània de més de 300 cims al llarg de tot el Pirineu. Amb farells especials i llanternes frontals es crearà una línia de llum que recorrerà la serralada per reivindicar el dret d'autodeterminació dels pobles. 

A la Via Pirinenca hi haurà molts cims preparats perquè hi pugui participar tothom que ho vulgui, però també n'hi haurà d'altres d'alta complexitat on l'activitat estarà estrictament reservada a muntanyenques i muntanyencs experts.  

El projecte és un gran repte que perdurarà en la memòria de la ciutadania. Activisme i creació artística entrellaçats. Un relat poètic i polític que es convertirà en un gran acte d'imatge. Per primera vegada, el Pirineu s'il·luminarà de punta a punta, de l'oceà Atlàntic a la mar Mediterrània. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada