dimarts, 17 de maig del 2022

La imputació de la diputada per ERC Marta Rosique pel tall de Tsunami Democràtic, en mans de la Fiscalia

La diputada d\'ERC al Congrés, Marta Rosique

La imputació de la diputada per ERC Marta Rosique pel tall de Tsunami Democràtic, en mans de la Fiscalia 

El magistrat del Jutjat Núm. 4 de Figueres també li demana que informi si cal inhibir-se al Tribunal Suprem per la seva condició d'aforada 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú) 17/05/2020.- Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, el Jutjat número 4 de Figueres (la Garriga, Alt Empordà, comtat de Besalú), que investiga el tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera (Albera, Alt Empordà, vescomtat de Rocabertí, comtat de Peralada) de 2019, ha dictat una providència on demana a la Fiscalia si considera que hi ha "indicis suficients" per atribuir a la diputada d'ERC al Congrés Marta Rosique un delicte de desordres públics pel tall i si caldria inhibir-se al Tribunal Suprem per la seva condició d'aforada.  

L'escrit, dictat pel magistrat Antonio Coscia, també demana al ministeri fiscal si caldria que es demanés al Congrés dels Diputats una certificació sobre la "vigència de la condició de diputada" de Rosique o si aquesta certificació l'hauria d'obtenir la Sala Segona del Tribunal Suprem, que presideix el magistrat Manuel Marchena. 

Rosique és una de les 196 persones investigades per aquest jutjat de Figueres pel tall del Tsunami Democràtic a la Jonquera el novembre del 2019 com a protesta per la sentència del procés.  

El passat mes de febrer es va citar les últimes persones investigades, que no s'hi van presentar i, unes setmanes més tard, el Jutjat en va ordenar la detenció als Mossos. Des d'Alerta Solidària demanaven aleshores que s'arxivés la causa perquè consideraven que no hi havia proves contra aquestes persones sinó que es tractava d'una "macro causa" contra el procés. 

Ara, el magistrat que instrueix la causa ha dictat una providència on demana a la Fiscalia que es pronunciï sobre diversos aspectes. Entre ells, sobre si considera que existeixen suficients indicis "per poder atribuir la possible comissió d'un delicte de desordres públics a Marta Rosique" i que indiqui "si existeixen indicis suficients per què la Sala Segona del Tribunal Suprem assumeixi, eventualment, la instrucció i, en el seu cas, "l'enjudiciament de la causa" contra la diputada republicana. 

També li pregunta si considera "procedent o ajustat a dret" remetre a la mateixa sala una "exposició raonada amb la finalitat que assumís la competència per la instrucció" i l'enjudiciament de la causa. D'altra banda, li demana si seria "eventualment necessari" que el Jutjat sol·licités una certificació sobre la vigència de la condició de diputada de Rosique o si, per contra, aquesta certificació "s'hauria d'obtenir per part de la Sala Segona del Tribunal Suprem". 

Finalment, li demana que indiqui si creu "procedent" que el Jutjat apliqui l'article 118 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal per tal que la investigada pugui intervenir en la causa. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada