dilluns, 9 de maig del 2022

Gregorio Alberto Charlez Bastida

Necrològica de Gregorio Charlez Bastida apareguda en el periòdic parisenc "Solidaridad Obrera" del 12 de gener de 1961

Necrològica de Gregorio Charlez Bastida apareguda en el periòdic parisenc Solidaridad Obrera del 12 de gener de 1961

 

MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 9 de maig de 1899 neix a Conchel (Montsón, Cinca Meya) l'anarquista i anarcosindicalista Gregorio Alberto Charlez Bastida --el primer llinatge també citat Charles-- 

Militant de la CNT-AIT, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

Gregorio Charlez Bastida: El 9 de maig de 1899 neix a Conchel (Montsón, Cinca Meya, Uesca, Aragó) l'anarquista i anarcosindicalista Gregorio Alberto Charlez Bastida --el primer llinatge també citat Charles--. El seu pare es deia José Charlez i la seva mare, Blasa Bastida.  

Milità en la Confederació Nacional del Treball (CNT) d'Esplucs (Llitera, Franja de Ponent).  

L'agost de 1937, quan la reacció republicana stalinista de la Divisió «Karl Marx» (27 Divisió de l'Exèrcit Popular de la República Espanyola), encapçalada per Enrique Líster Forján, contra les col·lectivitats llibertàries, va ser detingut i empresonar. El febrer de 1938 encara restava tancat a Casp (Baix Aragó-Casp, Zaragoza, Aragó). 

En el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

S'establí a Mancet (Gers, Gascunya, Nova Aquitània, Occitània) i milità en la CNT-AIT en l'Exili d'Anhan (Gers, Gascunya, Nova Aquitània, Occitània). La seva companya fou María Pueyo.  

Gregorio Chalez Bastida va morir el 21 de desembre --algunes fonts citen erròniament el 22 de desembre-- de 1960 a l'Hospital d'Aush (Gers, Gascunya, Nova Aquitània, Occitània). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada