dimarts, 10 de maig del 2022

Centenars persones, convocades per l'entitat Desobediència Civil, van controlar el municipi de Bàscara

Bàscara "territori alliberat" de la República catalana

Des del balcó de l'ajuntament de Bàscara el dissabte es va fet una crida a estendre arreu l'alliberament territorial de la República Catalana, a fer visible l'ocupació espanyola i francesa, organitzar-nos i recuperar la iniciativa, aixecant la bandera de la revolta popular 

Centenars persones, convocades per l'entitat Desobediència Civil, van controlar el municipi de Bàscara 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Bàscara (Baix Fluvià, Alt Empordà) 10/05/2022.- Llegim al portal Llibertat.Cat que a primera hora del matí del passat dissabte centenars persones, convocades per l'entitat Desobediència Civil, van controlar el municipi de Bàscara (Baix Fluvià, Alt Empordà) amb la instal·lació passos fronterers a les entrades del poble i des del balcó de l'ajuntament es van llegit una proclama on han declarat que: "Alliberem aquesta poble, que queda automàticament sota control de la República Catalana. Ja no estarà sotmesa a la llei espanyola, regeixen els Drets i Humans i Normes internacionals fins a aprovar una legislació catalana pròpia". També van dir que "Queden expulsats i no se'ls permet l'entrada a les forces d'ocupació, elements de tirania i autoritarisme de l'Estat i ens aixequem, com han fet anteriors generacions durant aquests darrers tres-cents anys, per reclamar la sobirania de la nostra terra, la total llibertat i la necessitat de defensar-nos". 

Van fet saber que "a partir d'aquest dia, donem inici a un període d'alliberament nacional on cada poble o ciutat es pugui autodeterminar solemnement adherint-los a la República Catalana i començar d'aquesta manera, un nou cicle cap a la sobirania territorial". 

Cal remarcar que aquesta declaració, estava encapçalada per un preàmbul on es feia referència a l'inici de les consultes d'Arenys de Munt (Alt Maresme, Maresme) que van suposar punt d'inflexió i un efecte domino per tot el territori que ajudaria a conduir el moviment cap al Primer d'Octubre, acte fundacional de la República Catalana. Cinc anys després d'aquest, del posterior 155, de les marxes i d'Urquinaona, malgrat la repressió espanyola I les reculades, de la desorientació i el desencís, amb tot aquest bagatge i aprenentatges, s'afirmà que "nous irreductibles pretenem encetar un altre moviment des de la base que ajudi a recuperar la il·lusió, alhora que exercim un control efectiu del territori mitjançant la desobediència civil I despleguem una nova estratègia de confrontació amb l'ocupant que sigui capaç de generar l'embat definitiu amb l'Estat espanyol i només així, des de la unitat, la desobediència, la ruptura podrem construir entre tots la nova etapa que cal obrir urgentment". 

A partir d'aquesta lectura, es va donar a conèixer el Band municipal urgent! Alliberada la vila i constituït el nou consistori de la República Catalana, on es podia llegir:  

L'Ajuntament republicà provisional declara: 

-El català, única llengua oficial. 

-Defensem els valors de la dempcràcia directa, la justícia i la llibertat. 

-Població feminista i LGTB 

-Sostenible i respectuosa amb la natura 

-La cultura popular com a motor cívic 

-Protegim els Drets Humans 

-Queden prohibides les forces d'ocupació 

-Són expulsats els interessos espanyols 

-Drets inalienables a la defensa de la Terra. 

Un cop es van donat a conèixer aquests punts, van continuat les activitats al poble mentre als dits passos fronterers es lliuraven passaports de la República Catalana per als Països Catalans. 

A continuació, es va fer un acte de formació sobre desobediència. Cap al migdia es va fet un acte cultural, amb una lectura de poemes per part de l'actor Enric Majó, i es va representar l'obra de teatre La tigressa, amb l'actor Manel Barceló. 

Després del dinar popular, van actuat l'humorista Toni Albà i la cantant JBalas. Els periodistes Quico Sallés i Jordi Panyella i el fotògraf Albert Salamé van fer una xerrada sobre sobirania territorial.  

La jornada del dissabte va acabar amb actuacions musicals: concerts de Perduts de Sant Esteve de les Roures, Ruks, Pirat's Sound Sistema i Ras i kurt. 

El diumenge van continuar les activitats amb un campionat de bitlles i de botifarra i una xerrada sobre el debat constituent.  

Després de dinar les jornades van acabar amb una xerrada a cura de persones represaliades independentistes, actuacions musicals i amb l'esperança que hi hagi més territoris que facin el mateix que Bàscara. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada