dilluns, 11 d’abril del 2022

Hissada avui d’una bandera de la República del 14 d’abril de 1931 a Sant Feliu de Guíxols

Hissada avui d'una bandera de la República del 14 d'abril de 1931 a Sant Feliu de Guíxols 

Es porta a terme a les 17 hores a la plaça Miquel Murlà en un acte simbòlic que se celebra cada any per acord de ple de l'Ajuntament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empordà) 11/04/2022.- Llegim a la Revista del Baix Empordà que aquest dilluns a Sant Feliu de Guíxols (Vall d'Aro, Baix Empord) se celebra la hissada de la bandera republicana. 

Es porta a terme a les 17 hores a la plaça Miquel Murlà. És un acte simbòlic que se celebra cada any per acord de ple de l'Ajuntament. Es tracta d'un parlament institucional i l'hissada de la bandera republicana, dipositant un ram de flors als peus de l'escultura d'Ana Gutiérrez, que homenatja les víctimes de la Guerra Civil i la Repressió franquista. Aquest és homenatge als valors republicans en record i defensa de la llibertat, igualtat i fraternitat lligats intrínsecament a la  República del 14 d'Abril de 1931. 

A la celebració hi assistiran l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el primer tinent d'alcalde, Josep Melcior Muñoz, i altres regidors de l'Ajuntament ganxó. 

La proclamació de la República a l'Estat espanyol fou la seva instauració el 14 d'abril de 1931 del nou règim polític republicà que va succeir la monarquia restauracionista borbònica quan regnava Alfons XIII, avi de Joan Carles, que havia quedat deslegitimada en haver permès la dictadura del general Miguel Primo de Rivera (1923-1930) i que havia fracassat en el seu intent de tornada a la "normalitat constitucional" amb la Dictablanda del general Dámaso Berenguer (1930-1931). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada