dimecres, 16 de març del 2022

José Vilas Camarasa

Necrològica de José Vilas Camarasa apareguda en el periòdic tolosà "Cenit" del 31 d'octubre de 1989

Necrològica de José Vilas Camarasa apareguda en el periòdic tolosà Cenit del 31 d'octubre de 1989



MEMÒRIA PROLETÀRIA DEL NORD-EST 

El 16 de març de 1900 neix a Vallobar (Cinca Baixa) l'anarquista i anarcosindicalista José Vilas Camarasa 

Regidor per la CNT-AIT a Ossó de Cinca durant la guerra, en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental 

José Vilas Camarasa: El 16 de març de 1900 neix a Vallobar (Cinca Baixa, Uesca, Aragó) l'anarquista i anarcosindicalista José Vilas Camarasa. El seu pare es deia Juan Antonio Vilas i la seva mare, María Camarasa.  

Durant els anys de la Guerra Civil fou regidor municipal per la Confederació Nacional del Treball (CNT-AIT) d'Ossó de Cinca (Cinca Baixa, Uesca, Aragó). El novembre de 1937 va ser nomenat president de la Federació Local de la CNT-AIT. Treballà en la Col·lectivitat.  

Lluità als fronts i en el decurs de la Retirada republicana de febrer de 1939, camí de l'exili, passà la frontera del Pirineu Oriental. 

S'establí a Souppes-sur-Loing (Seine-et-Marne, Illa de França), on milità en la Federació Local de la CNT-AIT en l'Exili i després Sindicat d'Oficis Varis de la Regional Exterior de la CNT-AIT. La seva companya fou Pilar Moret.  

José Vilas Camarasa va morir l'1 d'octubre de 1989 al seu domicili de Les Varennes de Souppes-sur-Loing a conseqüència d'un atac cardíac. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada