dijous, 2 de setembre del 2021

L’Ajuntament de Sant Gregori vol que es revisi la línia després dels talls d’electricitat

L'Ajuntament de Sant Gregori vol que es revisi la línia després dels talls d'electricitat  

En els últims quinze dies ha caigut dues vegades la xarxa que alimenta mig nucli urbà de la vila, Cartellà, Sant Medir i Taialà 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Sant Gregori (la Vall de Llémena, Gironès, comtat de Girona) 02/09/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'Ajuntament de Sant Gregori (la Vall de Llémena, Gironès, comtat de Girona) ha patit dos talls del subministrament elèctric en els últims quinze dies. El primer es va produir el 16 d'agost a les 14.30 hores i el segon, aquest dimarts a les 21.45 hores. Ambdues aturades van deixar sense llum mig nucli del mateix poble de Sant Gregori, a més de Cartellà, Sant Medir i Taialà durant un període d'entre dues i tres hores. 

L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, demana a Endesa que es revisi aquesta línia, que ve de Canet d'Adri (la Vall de Llémena, Gironès, comtat de Girona) i és una de les dues que alimenta el municipi.  

Fa dos anys ja van tenir problemes amb l'altra línia, la que ve des de Bescanó (les Guilleries, Gironès, comtat de Gironès), i es van solucionar parlant amb la companyia elèctrica. Els talls en aquell subministrament afectaven les llars de l'altra meitat del municipi. 

Fonts d'Endesa, que esmenta el Diari de Girona, expliquen que les dues incidències d'aquest mes d'agost no tenen cap relació entre si. Segons informa la companyia elèctrica, el 16 d'agost algun element extern va impactar amb els cables i va fer saltar la línia. Això va succeir amb el Pla Alfa activat. Aquest pla no permet reconnectar cap línia que passi per zones boscoses sense fer abans una inspecció visual, per evitar que es pugui produir un incendi. Dimarts, en canvi, es va desconnectar per una tempesta elèctrica. També es va fer una inspecció visual que va detectar un aïllador trencat. Encara s'estan investigant les causes, però companyia elèctrica treballa amb la hipòtesi que el tall el produís l'impacte d'un llamp. 

Talls a la Costa Brava i entorns 

Durant els mesos de juliol i agost hi ha hagut talls llarg de subministrament a poblacions de la Costa Brava i entorns. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada