dimarts, 14 de setembre del 2021

Els centres educatius sabran quins alumnes i professors no estan vacunats

Els centres educatius sabran quins alumnes i professors no estan vacunats. El conseller d'Educació, Josep González-Cambray, explica que el Govern de la Generalitat, si pot ser avui mateix, aprovarà un decret perquè les direccions dels instituts «puguin saber quins alumnes s'han de confinar en cas de detectar-s'hi un positiu de covid a l'aula» 

La de Girona està entre les províncies del regne d'Espanya amb més ocupació a les UCI per covid-19. El nombre de casos crítics està estancat per sobre del llindar de vint des de fa més d'una setmana. El risc de rebrot segueix baixant lentament i s'apropa a 100, límit que marca el nivell «alt» 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Girona (Gironès, comtat de Girona) 14/09/2021.- Segons un despatx de l'agència EFE, el Govern de la Generalitat està preparant un decret llei perquè els centres educatius tinguin accés a les dades de vacunació de l'alumnat i personal de Secundària. Així ho va afirmar ahir el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, en una entrevista a TV3, on va avançar que el Govern de la generalitat «podria aprovar demà (avui) el decret» perquè els instituts d'ensenyament secundari «puguin saber quins alumnes s'han de confinar en cas de detectar-s'hi un positiu de covid a l'aula». 

Mentre el decret llei no entri en vigor, si es detecta un positiu de covid-19 a l'aula, Educació «sol·licitarà la informació de vacunació del grup concret», va afegir el conseller. La novetat més destacada de l'inici de curs pel que fa a les mesures que s'aplicaran per contenir els contagis de covid-19 és que els alumnes a partir de 12 anys amb pauta completa de vacunació no serà necessari que es confinin i podran seguir assistint a classe de manera presencial. 

erquè els alumnes confinats puguin seguir les classes, aquestes es faran simultànies de manera presencial i virtual, un repte pel qual els centres «estan preparats després d'aprenentatge del curs passat» i pel qual «disposen dels recursos necessaris», va afegir González-Cambray. 

Sobre la gran demanda per estudiar Formació Professional (FP) que va desbordar les previsions de Departament, el conseller va insistir que tots els alumnes podran estudiar Grau Mitjà, ja sigui de manera presencial amb les més de 4.000 noves places habilitades en 68 centres educatius o virtual a través de l'Institut Obert de Catalunya (IOC). 

Sobre aquest tema el conseller va reconèixer que de moment no es coneix quants alumnes voldran estudiar de manera virtual a través de l'IOC i que la xifra «es veurà en els propers dies» ja que «es tracta d'una matrícula oberta i els alumnes es poden anar incorporant». El requisit per estudiar a l'IOC és ser major d'edat, per la qual cosa, donada l'«excepcionalitat» de la situació, «habilitarem que es pugui estudiar des dels 16 anys», va afirmar el conseller, que va afegir que en cas que els alumnes no disposin de les eines per seguir el curs, «les hi facilitarem». Tenint en compte el risc d'abandonament escolar entre aquests alumnes a causa de l'edat primerenca i cursar estudis de manera virtual, González Cambray va recordar que «reforçarem el seguiment i l'orientació dels alumnes». 

Malgrat que Educació garanteix que tots els alumnes «podran estudiar FP», el conseller va reconèixer que «no sabem quants no podran estudiar aquest any allò que és de la seva preferència». Amb la finalitat que en el proper curs l'elevada demanda d'estudis d'FP no desbordi l'oferta de la conselleria, «avançarem la preinscripció al mes de març, en lloc de fer-la entre maig i juny», ha afegit el conseller. 

La pandèmia de cvovid-19 ha generat situacions «que mai havíem viscut» i «ha provocat escenaris diferents de salut mental», per la qual cosa «desplegarem actuacions per detectar l'estat emocional dels alumnes des de cinquè de primària, a més d'un punt de trobada on podran expressar com se senten» i «incorporarem la salut emocional de manera transversal en el currículum», va afirmar ahir Gónzález-Cambray. 

La de Girona està entre les províncies del regne d'Espanya amb més ocupació a les UCI per covid-19 

Llegim al Diari de Girona que tot i que els principals indicadors de la pandèmia a la Regió Sanitària de Girona van a la baixa des de fa setmanes, així com el nivell de pressió assistencial, les dades encara són elevades si es comparen amb les de les altres províncies del Regne d'Espanya. 

De fet, si tenim en compte l'ocupació de llits a l'UCI per coronavirus-19, la Regió Sanitària de Girona i les comarques gironines estan entre les set províncies del Regne d'Espanya amb el percentatge més elevat i, concretament, per sobre del 25%. Aquestes dades s'extreuen del darrer informe setmanal publicat pel Ministeri de Sanitat del Govern espanyol. El percentatge de la Regió Sanitària de Girona és del 26,8%, per davant de províncies com Madrid (26,6%), però per darrere de Palència (35%), Lleida (43,6%), Osca (44,4%) i Terol (75%). 

Tot i que aquest balanç es basa en dades del dimecres de la setmana passada, en poc menys d'una setmana el nombre de crítics a la Regió de Sanitària Girona no ha variat massa. De fet, fins i tot ha augmentat en dues persones pacients més i, segons la darrera actualització, n'hi havia 25. La dada està estancada per sobre del llindar de vint des de fa uns deu dies. 

Respecte a la resta d'indicadors, es mantenen dins de la mitjana espanyola. A la Regió Sanitària de Girona encara costen de baixar. Si es comparen amb la mitjana catalana, encara se situen per sobre. El risc de rebrot, indicador que avalua el registre de casos a curt termini, encara està per sobre de 100, límit que marca el nivell «alt», tot i que ja s'hi apropa. A més, està per sobre de la mitjana de Catalunya, on ja fa dies que està per sota. 

Seguidament, la transmissió del virus va pujar tres centèsimes i es va situar en 0,8. 

D'altra banda, el nombre de casos registrat ahir va ser dels més baixos en mesos. Concretament, el Departament de Salut de la generalitat de Catalunya en va notificar 33. També cal tenir present que durant el cap de setmana es fan menys proves diagnòstiques i, és per això, que la dada ha resultat tan baixa. Caldrà avaluar els casos que es registrin els propers dies per considerar si la incidència va a la baixa o no. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada