dissabte, 7 d’agost del 2021

Prop de 200 persones protesten, aquest matí, contra de l’ampliació de la marina del Port d’Aro

       Cadena humana que s'ha fet al voltant de la pineda aquest dissabte a Platja d'Aro
Prop de 200 persones protesten contra de l'ampliació de la marina del Port d'Aro 

Les entitats convocants demanen que s'aturi el projecte a Port d'Aro i avisen que es plantejaran anar als tribunals per impedir que tiri endavant 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Castell-Platja d'Aro (Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona) 07/0872021.- Segons el portal LA CIUTAT.CAT, prop de 200 persones han fet una cadena humana aquest dissabte a Port d'Aro a tocar de la desembocadura del Riudaura, a Platja d'Aro (Castell d'Aro-Platja d'Aro, Vall d'Aro, Baix Empordà, comtat de Girona). El motiu ha estat protestar contra el projecte d'ampliació de la marina que preveu la construcció d'uns 400 habitatges en tretze hectàrees d'espai natural, on hi ha una pineda. 

El president del grup local Natura Sterna, Jaume Ramot, recorda que l'actual club nàutic era un aiguamoll i diu que no permetran que "es destrueixi". Ramot ha anunciat que, si cal, es plantejarien anar als tribunals per evitar-ho. Des de l'Ajuntament, reconeixen l'impacte "innegable" del projecte immobiliari, però assenyalen que aturar-lo suposaria unes indemnitzacions que el Consistori no pot afrontar. 

Segons TV3, la construcció d'uns 400 habitatges en 13 hectàrees d'espai natural, on hi ha una pineda, significaria la destrucció de "l'últim pulmó verd" que queda al municipi arran de mar. 

Les entitats Grup Natura Sterna, SOS Costa Brava i Naturalistes de Girona han convocat la protesta, que s'ha dut a terme respectant les mesures contra la pandèmia de covid-19, i han demanat que s'aturi el pla. A més, avisen que, si cal, es plantejaran anar als tribunals per tal d'evitar-ho. 

Jaume Ramot, president de Natura Sterna, ha recordat que "ja vam perdre l'aiguamoll de primer ordre per posar el club nàutic, i ara no volem quedar-nos sense la pineda". 

Per la seva banda, Sergi Nuss, president de l'entitat SOS Costa Brava, ha demanat al Govern de la Generalitat de Catalunya "més implicació" i que es tiri endavant el conservatori del litoral que permetria impedir que s'edifiqui en aquestes zones. 

Arribar als tribunals 

Les entitats convocants esperen no arribar als tribunals, però deixen clar que, si no prosperen les al·legacions que faran del projecte, acabaran anant-hi per evitar que s'edifiqui la pineda. 

De moment, ja han començat a demanar recursos a través de la venda de samarretes o donacions per poder fer front a possibles costes judicials. 

Zona inundable 

Aquests 400 habitatges que es pretenen construir se situaran sobre una zona inundable, fet que segons Nuss "provocarà més danys per a la societat" quan hi hagi fenòmens meteorològics importants com un temporal. 

Per la seva banda, l'alcalde de Platja d'Aro, Maurici Jiménez, ha explicat que el projecte compleix amb el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), tot i que reconeix que hi haurà un impacte "innegable" si s'acaba edificant. Ara bé, Jiménez deixa clar que s'han de seguir uns protocols determinats per preservar l'espai. 

Comunicat del Club Nàutic Port d'Aro 

Des del Club Nàutic Port d'Aro assenyalen en un comunicat que aquest projecte és "aliè al nostre Club i es tracta d'una iniciativa privada externa a nosaltres". 

Tanmateix, destaquen que "l'actual Junta Directiva ha actuat sempre segons les normes establertes i ha vetllat per garantir la sostenibilitat, l'eficiència i la màxima integració del nou port amb el seu entorn". 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada