dissabte, 7 d’agost del 2021

L’Ajuntament de la Cellera de Ter blinda l’accés al polígon per evitat botellons en temps de covid-19

L'Ajuntament de la Cellera de Ter blinda l'accés al polígon per evitat botellons en temps de covid-19 

El març va tancar una altra àrea del municipi per una festa 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL La Cellera de Ter (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) 07/06/2021.- Llegim al Diari de Girona que l'Ajuntament de la Cellera de Ter (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) ha decidit blindar els accessos al polígon industrial durant les nits del cap de setmana per evitar, en temps de covid-19, que s'hi produeixin botellons i es registrin destrosses.  

Aquest Ajuntament ha optat per aquesta opció des de fa una setmana i les nits de divendres i dissabte hi ha presència policial a l'accés de l'àrea industrial per evitar l'entrada de vehicles amb joves que van al municipi a beure a la via pública i s'instal·len en aquest sector d'empreses. 

Aquesta decisió s'ha pres després que s'hi registessin incidents fa un parell de setmanes on, entre d'altres, va haver-hi trencament de vidres al tanatori, que està instal·lat al polígon. Durant els botellons també es deixen ampolles i deixalles a la zona. 

Les concentracions en aquest espai van començar fa mesos i de fet, a la primavera ja hi transitaven però després feien la «festa» a la zona de la central hidroelèctrica. Una àrea que el Consistori ja va barrar al trànsit i va posar elements per evitar l'entrada durant la nit. 

Ara, però, aquests grups es troben al polígon. Són joves d'altres poblacions de la Selva i el Gironès. La Guàrdia Municipal de la Cellera de Ter i els Mossos d'Esquadra les i els tenen controlats però treballen per frenar que no es repeteixin els botellons. A banda, en aquesta àrea del municipi hi ha les veïnes i els veïns que viuen ben a prop i les concentracions nocturnes els causen molèsties, cosa que han traslladat a l'Ajuntament. 

Per aquest motiu, des de la setmana passada es blinda el polígon a la nit durant el cap de setmana amb l'excepció dels vehicles autoritzats. En aquest espai el març es va contractar seguretat privada durant el cap de setmana. 

Fins a 100 persones 

L'alcalde de la Cellera de Ter, Xavier Bohigas, assegurava ahir que és una acció que el primer cap de setmana ha funcionat i que es va decidir fer després de parlar amb els cossos policials. També va afegir que les trobades de joves varia en funció del dia però que s'hi han arribat a concentrar des de 30 a 100 persones. 

També a Anglès  

Els controls nocturns que també realitza la Policia Local d'Anglès (les Guilleries, la Selva, comtat de Girona) als accessos del seu municipi i vetllen pel toc de queda també ajuden a dissuadir les persones que volen anar fins a la Cellera de Ter.  

Tot i això, de moment es manté el tancament al polígon i ahir a la nit la Guàrdia Municipal va tornar a fer presència a la zona per evitar que entressin els vehicles de joves a l'àrea industrial. A banda de la part dissuadòria, aquells qui se'ls enxampi bevent també està previst de multar-los en base a l'ordenança que prohibeix el consum d'alcohol als espais públics. 

El mes de març passat, la Cellera de Ter ja va haver d'actuar contra grups de joves que anaven a la zona de central hidroelèctrica de Can Ribas de festa. Per aquest motiu van optar per posar seguretat privada al polígon i tancar l'accés de la festa il·legal. L'Ajuntament va evitar l'entrada de cotxes a la zona col·locant new jerseys. Unes mesures que es van haver de prendre arran d'una festa on hi havia joves i menors d'edat sobretot de poblacions del voltant (Anglès, Bonmatí, Bescanó, entre d'altres) que van enfrontar-se i van acabar calant foc a dos cotxes. Una concentració que es va fer viral a les xarxes socials. 

Com a Massanes 

Com a la Cellera de Ter, l'Ajuntament de Massanes (Baix Montseny, la Selva, comtat de Girona) durant la crisi sanitària també s'ha trobat amb un problema al seu polígon: la realització de curses i concentracions multitudinàries de vehicles. Després de parlar també amb la policia, van decidir el mes de juny tancar els accessos al polígon els caps de setmana i així van evitar que es repetissin aquests fets. Ara la Cellera de Ter ha optat per aquest mateix sistema que espera que també allunyi els joves del municipi durant la nit. 

L'Índex de risc de rebrot de covid-19: la Cellera de Ter 1088.92 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 6 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 10 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 513.87 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 2.12 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Anglès 473.64 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 15 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 29 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 500.09 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.95 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Massanes Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 0 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 0 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 0 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada