dimarts, 31 d’agost del 2021

Activitats a l'anònims

Presentació del llibre:
TOSQUELLES. CURAR LES INSTITUCIONS
Amb Joana Masó, autora del llibre i crítica literària i Pelai Pagès, historiador i membre de la Fundació Andreu Nin
dissabte, 4 de setembre a les 18 h


Francesc Tosquelles (1912 - 1994) va ser un psiquiatre republicà exiliat a França al final de la Guerra Civil. Instal·lat a Saint-Alban fins als anys seixanta, va dur a terme una pràctica transformadora que va respondre no solament a unes necessitats terapèutiques sinó també culturals i polítiques, en un procés que implicava la institució assistencial mateixa.
L'obertura dels hospitals als seus entorns, la vinculació amb el paisatge, l'exploració de sistemes de gestió cooperativa amb els interns, el treball dins i fora dels centres, la producció artesanal i el teatre, el cinema i l'escriptura com a pràctiques col·lectives van ser algunes de les seves propostes al servei de la cura i de la humanització de la vida.
A través d'una àmplia selecció de textos de Tosquelles i de documents i fotografies de l'època, Joana Masó proposa un recorregut que permet donar vida a una memòria col·lectiva que va més enllà de la història de la psiquiatria i les seves institucions. 
-----------------------
Gira presentació del llibre:
TODA UNA VIDA Memorias de un obrero internacionalista 
de DAVID CACCHIONE (Banda Bassoti)
Amb David Cacchione autor del llibre
Diumenge, 5 de setembre a les 12 hores


Aquesta és la història d'un obrer, David Cacchione, que ha fet del seu compromís amb la classe treballadora el motor de la seva vida; però també és la història dels centenars i milers de companys que ha trobat en el camí i amb els quals ha lluitat braç a braç darrere de la justícia i la llibertat, ja sigui manifestant-se en les places de la seva ciutat, sobre els escenaris amb la Banda Bassotti, construint una escola a la Nicaragua sandinista, produint discos amb Gridalo Forte Rècords, organitzant solidaritat amb la Caravana Antifeixista en Donbass, Siria… Compromís fet vida.
David Cacchione neix el 19 d'octubre de 1960 a Roma, ciutat en la qual continua vivint i lluitant. Agitador de professió, fill de la classe obrera i comunista, ha treballat i/o continua treballant com a paleta, mosso de càrrega i descàrrega, venedor de periòdics, muntador de bastides, porter, productor discogràfic... També és autor de les lletres d'algunes de les cançons de la Banda Bassotti. Aquest és el seu primer llibre que inclou 16 pàgines de fotografies del seu arxiu personal a tot color. 

 anònims
/// cerveses, menjars i pensars ///
Ricomà 57 08401 Granollers
Tel. 93 860 07 89

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada