dilluns, 30 d’agost del 2021

Nou botellon al carrer Pagesos de l’Escala, el divendres la nit

Creix el caos capitalista en temps de covid-19, provocant botellons 

Nou botellon al carrer Pagesos de l'Escala, el divendres la nit 

L'Ajuntament de Begur farà una Fira d'Indians alternativa i adaptada a la pandèmia de covid-19. Es faran una cinquantena d'actes culturals amb aforament 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL L'Escala i Empúries (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries) 30/08/2021.- Llegim a les xarxes socials que una vegada més el darrer divendres hi va haver durant la nit un botellon al carrer Pagesos, a l'Escala (Baix Ter, Alt Empordà, comtat d'Empúries), deixant l'asfalt ple d'ampolles de vidre buides, plàstics i altres brutícies.  

Els botellons nocturns formen part del caos general a la societat que provoca el sistema capitalista que imposa el regne del Treball Assalariat i la Mercaderia per sobre la salut i la defensa de la vida de l'espècie humana. Així, els botellons són una expressió de la pròpia crisi capitalista en temps de pandèmia mundial de covid-19 que pateix l'espècie i que provoca un creixen col·lapse de la societat, amb cop de cua del sistema hegemònic com ara els botellons.   

Begur farà una Fira d'Indians alternativa i adaptada a la pandèmia de covid-19 

Segons un despatx de l'Agència Catalana de Notícies, l'Ajuntament de Begur (Baix Ter, Baix Empordà, comtat de Girona) celebrarà una festa alternativa a la Fira d'Indians que cada any es celebrava durant el mes de setembre a la localitat i que l'any passat es va suspendre per la pandèmia de covid-19. Això sí, Begur Indià tindrà l'aforament limitat i caldrà fer reserva prèvia a través del Consistori. 

D'aquesta manera, l'Ajuntament vol recuperar l'essència d'aquesta celebració, adaptant-la a les noves mesures covid. Entre els dies 3, 4 i 5 de setembre hi hauran una cinquantena d'actes culturals entre els quals exposicions, conferències i visites guiades, a més de concerts, tots ells de temàtica indiana i els sons cubans i les havaneres. També hi haurà activitats dedicades als més petits. 

Durant el cap de setmana del Begur Indià, doncs, no hi haurà parades de menjar i beure arreu del centre històric, ni tampoc la fira artesanal. Per altra banda, tampoc es realitzarà tota l'ambientació per carrers i places, ni els concerts nocturns al Parc de l'Arbreda. Totes les propostes són culturals amb aforament limitat i controlat. 

Índex avui de risc de rebrot de covid-19: L'Escala i Empúries 225.34 (Molt alt) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 11 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 24 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 183.77 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 1.23 (l'epidèmia creix si és superior a 1). Begur 21.84 (Molt baix) Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 7 dies: 1 Casos diagnosticats amb PCR i test d'antígens els últims 14 dies: 3 Incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants: 76.43 Taxa de reproducció de l'epidèmia ponderada setmanalment (rho7): 0.29 (l'epidèmia creix si és superior a 1). 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada