dimarts, 13 de juliol del 2021

Mobilització a Caldes de Malavella per com es fa la neteja de parcel·les

Mobilització a Caldes de Malavella per com es fa la neteja de parcel·les  

Veïnes i veïns critiquen tales indiscriminades amb l'argument de la prevenció d'incendis 

L'oposició havia reclamat un ple municipal per parlar-ne però va plantar l'alcalde perquè el va convocar ahir en horari laborable 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Caldes de Malavella (la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 13/07/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que la problemàtica de com es fa i com s'hauria de fer la neteja de parcel·les per prevenir el risc d'incendis al municipi de Caldes de Malavella (la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) ha mobilitzat part de les veïnes i dels veïns d'urbanitzacions del municipi i l'oposició del Consistori. Algunes veïnes i alguns veïns denuncien tales d'arbres indiscriminades a través d'un ús excessiu de les normatives de prevenció d'incendis. ERC, Caldes Amunt i Caldes en Comú, que sumen cinc regidors, havien demanat al govern municipal (Junts i PSC), encapçalat per l'alcalde Salvador Balliu, un ple extraordinari per parlar-ne; Balliu el va convocar ahir a les dotze del migdia, però els tres partits d'oposició el van plantar argumentant que no podrien assistir-hi si es convocava en horari laborable i, finalment, es va suspendre. 

Ahir al vespre l'oposició va convocar un acte públic davant l'ajuntament per fer valer els seus arguments. A l'acte també hi van assistir representants d'entitats com l'Associació Biotop Natura i la plataforma Defensem els Arbres. Entre les crítiques, hi ha els requeriments que estaria enviant el Consell Comarcal (encarregat del servei) a veïnes i veïns de la urbanització Can Carbonell amb possibles multes de fins a 600 euros si no netegen les parcel·les. La pressió i la por a les multes haurien fet que s'hagin practicat tales indiscriminades sense supervisió. 

El manifest conjunt de l'oposició municipal que es va fer públic ahir recalca que ni ells ni els veïns estan en contra de la prevenció d'incendis, al contrari, però demanen que s'obri un debat per avaluar la forma com es posen a la pràctica aquestes mesures. 

També recorden els beneficis múltiples que tenen els arbres i reclamen que en tot cas les neteges de parcel·les es facin sota la supervisió de tècnics forestals independents "per evitar que el criteri de les tales sigui, per exemple, el rendiment econòmic de la fusta talada". 

Els tres partits tramitaran aquestes peticions en forma d'una moció que presentaran formalment al proper ple d'aquest mes de juliol. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada