dijous, 1 de juliol del 2021

Les i els estudiants de Tossa de Mar aconsegueixen tornar a casa sense fer quarantena

Joves aïllats a l'hotel Bellver de Palma, ahir.  | EFE

Les i els estudiants de Tossa de Mar aconsegueixen tornar a casa sense fer quarantena 

Els resultats de les PCRs surten negatius i el Govern balear considera que poden marxar  

El nombre de joves de la Regió Sanitària de Girona que donen  positiu en brots de covid-19 durant viatges de final de curs passa de 26 a 83 en un dia 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Tossa de Mar (la Selva marítima, la Selva, comtat de Girona) 01/07/2021.- Llegim al Diari de Girona que després de dies d'incertesa i angoixa, les i els 31 estudiants de Tossa de Mar (la Selva marítima, la Selva, comtat de Girona) confinats a l'Hotel Bellver de Palma (Illa de Mallorca, Illes Balears), on van anar de viatge de final de curs, van aconseguir tornar a casa el mateix dia que havien previst des de l'inici. 

Segons va explicar a Diari de Girona, Ana María Bizarro, mare d'una de les estudiants de Tossa de Mar i punt de connexió entre les famílies afectades i l'empresa organitzadora del viatge, «ahir al matí ens van comunicar que les proves PCR havien donat negatiu i el Govern balear va decidir que no caldria que continuessin la quarantena; d'aquesta manera a la 1 del migdia ja van agafar el ferri de tornada i van arribar a Barcelona al vespre». 

ls fets es remunten a dijous passat a la nit, quan 31 joves tossencs de 17 i 18 anys iniciaven una escapada de sis dies a Mallorca, a través d'una agència que havien contractat pel seu compte. Pel camí, van fer parada a Pineda de Mar i Malgrat de Mar (Alt Maresme, comtat de Girona), on es van unir altres estudiants fins a completar un grup de 51 persones. Després de passar els controls sanitaris pertinents, van agafar un ferri a Barcelona i es van allotjar a un apartament d'Alcúdia (Illa Mallorca, Illes Balears). Al cap de dos dies, diumenge a la nit, els van comunicar que s'havien de confinar a les habitacions de l'apartament perquè un dels nois que viatjava al mateix autobús va donar positiu a una prova PCR. Li van fer un cop a Mallorca perquè es trobava malament, malgrat haver donat negatiu al test d'antígens previ. 

Malgrat que dimarts els van fer un test d'antígens i va sortir negatiu, l'organització de la sortida va comunicar a Bizarro que segurament haurien de traslladar els joves a l'hotel medicalitzat de Palma per tal de continuar la quarantena, segons estableix el protocol del Govern balear. 

Aquest fet va causar cert malestar entre les i els estudiants i les seves famílies. Bizarro va alertar a aquest diari del «perill de contagiar-se» si s'allotjaven a l'hotel i lamentava que els fessin complir quarantena «si havien donat negatiu al test d'antígens i només havien tingut un contacte de mitja hora a l'autobús amb el positiu». 

Finalment, els resultats negatius de les PCR van fer acabar de decidir a les autoritats sanitàries que els joves podrien tornar ahir mateix, tal com tenien previst. «S'ha fet molta pressió entre les famílies i els mitjans i, a més, hi està havent decisions judicials en contra de confinar contactes estrets», va concloure Bizarro. 

Augmenten els casos dels brots 

Els casos positius originats als brots de covid-19 als viatges de final de curs segueixen creixent de forma desproporcionada. Segons el darrer informe de Salut, ahir ja hi havia 83 estudiants gironins infectats, quan el dia anterior n'hi havia 26. El creixement es deu, sobretot, al fet que els casos entre estudiants catalans que van viatjar a Menorca es van duplicar en 24 hores. Concretament, hi ha un total de 311 joves diagnosticats de SARS-CoV-2 des de l'11 de juny. D'aquests 311 casos positius, 102 corresponen a Barcelona ciutat, 51 al Vallès Oriental i Occidental, 64 al Barcelonès nord i Maresme, 68 a la Regió Sanitària de Girona, 10 a Barcelona Sud, 10 a la de Tarragona i 6 a la de Lleida. S'han confirmat un total de 2.831 contactes estrets durant el viatge a Menorca (Illes Balears), dels 311 casos confirmats. 

Respecte a la resta de casos, la situació segueix similar. A Mallorca s'han identificat 238 casos positius, 70 dels quals corresponen a Barcelona ciutat, 117 a la Regió Sanitària Catalunya Central, 15 a la Regió Sanitària Girona i 36 casos positius a altres territoris. Pel que fa als contactes estrets n'hi ha un total de 542, dels quals 204 són a Barcelona ciutat, 220 a la Regió Sanitària Catalunya Central, 44 a Girona i 74 a altres territoris. 

Sobre el brot relacionat amb viatges a Tenerife (Illes Canàries) hi ha 38 casos positius i 317 contactes estrets. 

En total, hi ha 587 positius per coronavirus-19 a tot Catalunya i 3.690 contactes estrets. Salut en fa el seguiment diari, 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada