dissabte, 17 de juliol del 2021

Els escombriaires de Roses decideixen fer vaga

Els escombriaires de Roses decideixen fer vaga 

Els treballadors de la concessionària van donar el vistiplau a executar mesures de pressió i van votar a favor de fer vaga 

El servei és externalitzat i l'alcalde diu que està "a l'expectativa" 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Roses (Serra de Roses, Alt Empordà, comtat de Peralada) 17/07/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que treballadors del servei d'escombraries i neteja viària de Roses (Serra de Roses, Alt Empordà, comtat de Peralada) van votar a principis d'aquesta setmana fer vaga per resoldre els problemes i discrepàncies amb l'empresa FCC, que té la concessió des de principi de l'any 2020. A hores d'ara, els treballadors no han fet públic encara si s'ha presentat la instància al Departament de Treball de la Generalitat per tal que aquest validi la convocatòria i les causes de la vaga. 

L'alcalde de Roses, Joan Plana (ERC), admetia ahir al matí que sabia la decisió dels treballadors perquè així li ho havien comunicat, però recordava que el servei de recollida d'escombraries a Roses no és municipal sinó que és a càrrec d'una empresa privada. En aquest sentit, Plana assegurava que l'Ajuntament està a l'expectativa: "Estem expectants per saber com evoluciona. Ara mateix estem considerant diversos escenaris possibles. La informació que tenim ens l'ha facilitat l'empresa i nosaltres no participem en cap negociació." Plana va subratllar que l'Ajuntament de Roses és un client i que el que tenen és un conflicte laboral amb l'empresa, no amb l'Ajuntament. Òbviament, es tem que si es convoca la vaga es faci en plena temporada d'estiu, una circumstància que podria perjudicar molt la imatge d'una ciutat turística. 

El servei de recollida i neteja viària del municipi i les platges de Roses està externalitzat des de principis del mes de gener. Anteriorment, el servei havia estat en mans d'una empresa mixta, Rosesnet, que estava participada per capital públic i, majoritàriament per l'empresa GBI. En el moment en què es va prendre la decisió d'iniciar el procés per externalitzar completament el servei --a finals del 2017-- es va posar sobre la taula la municipalització del servei. Llavors, l'actual alcalde era el portaveu del grup municipal d'ERC a l'oposició i va apostar per internalitzar --municipalitzar-- el servei. Mindan (Junts), llavors alcaldessa, va preferir externalitzar-lo. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada