dissabte, 17 de juliol del 2021

Degoteig de cancel·lacions d’estades pel toc de queda

Degoteig de cancel·lacions d'estades pel toc de queda 

Ahir a la tarda ja van començar a tenir anul·lacions de reserves i temen que en les properes hores les trucades siguin massives 

També hi ha cancel·lacions però noten més una aturada de la demanda 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona) 17/07/2021.- Llegim al diari El Punt Avui que el nou toc de queda que ha entrat en vigor aquesta matinada està provocant des d'ahir a la tarda un degoteig de cancel·lacions d'estades en els establiments turístics de les comarques gironines. I els que més ho estan notant són els de Lloret de Mar (la Selva marítima, la Selva, vescomtat de Cabrera, comtat de Girona), que asseguren que "estan molt preocupats" i que esperen que en les properes hores les cancel·lacions de reserves "siguin massives". 

El president del Gremi d'Hostaleria de Lloret, Enric Dotras, assegura que el "toc de queda dona un missatge tergiversat de la realitat que vivim perquè sembla que tot sigui un descontrol quan no és així". Assegura que de cara al sector de viatges organitzats, missatges com aquest "els porten a posar en dubte si segueixen portant gent cap aquí o no per la responsabilitat que agafen en organitzar un viatge per si passa alguna cosa". 

Lloret de Mar, malgrat ser una de les destinacions turístiques més perjudicades de les comarques gironines per culpa del covid-19, havia aconseguit ocupacions d'entre el 30 i el 40% entre setmana, amb grups "croats, polonesos, alemanys, belgues i italians", i arribar a ocupacions d'entre el 70 i el 80% el cap de setmana, "reforçat pel turisme de proximitat --francès, català i de l'Estat espanyol—". Dotras creu que amb el toc de queda hauran desmuntat "la psicologia de les reserves del mes d'agost" perquè el sector del viatge organitzat no "ens portarà clients" i només tindran la compra per impuls i de curta distància. 

A l'Alt Empordà, aquestes darreres hores també s'han produït algunes cancel·lacions, però "en aquest moment el que notem més és que s'ha aturat la demanda", explica el president de l'associació turística de l'Alt Empordà, Miquel Gotanegra. "El turista coneix bé el territori i aquí no pateix", assenyala. I igual que a la resta de la demarcació de Girona, el turista francès està tornant a reservar estades, però, segons la portaveu de la Federació d'Hostaleria de Girona, Marina Figueras, també s'ha detectat turista holandès i belga "en menor quantitat". 

Segons Figueras, el toc de queda no perjudicarà gaire el sector de l'hostaleria i, en canvi, sí que perjudica l'oci nocturn, que "torna a desaparèixer". 

Ara sí. La temporada turística ha començat a les comarques gironines. Però si ho comparem amb anys anteriors a la pandèmia de covid-19, ho havia d'haver fet amb molts turistes pels carrers, les botigues treballant molt, platges i carreteres plenes de gom a gom i restaurants organitzant-se per poder cobrir un parell de torns en cada àpat. I evidentment, els hotels, càmpings, cases rurals i apartaments turístics aquesta segona quinzena de juliol amb ocupacions molt altes i tot l'agost al cent per cent. 

Els sectors econòmics relacionats amb el turisme reconeixen que inicialment les previsions que es feien per a aquesta temporada d'estiu a la majoria de zones de les comarques gironines apuntaven a unes dades molt millors que les de l'any passat, sense arribar a les dades d'abans de la pandèmia, és clar. Però la situació no ha acabat sent així, almenys no a tot arreu. I és que el nou toc de queda que ja ha entrat en funcionament "'ha deixat el sector molt preocupat", sobretot a la zona de Lloret Mar, on ahir mateix ja van començar les cancel·lacions i "s'espera que ens les properes hores creixin". "El toc de queda és un missatge tergiversat de la realitat que vivim. Sembla que aquí estem en un descontrol total i això no és així", va explicar ahir el president del Gremi d'Hostaleria de Lloret de Mar. 

Comença a haver-hi turistes estrangers a la demarcació, sobretot francesos, perquè coneixen la destinació i, segons explica la portaveu de la Federació d'Hostaleria de Girona, Martina Figueras, "si el deixen venir, el francès ve".  

A la Costa Brava, sobretot a l'Alt Empordà, li va fer molt mal al sector turístic que a principi de juliol el Govern francès desaconsellés viatjar a l'Estat espanyol pel covid-19. Després va rectificar "i ara venen, però no hi ha prou moviment per omplir", afirma. Segons Figueras, també hi ha turisme holandès i belga. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada