dilluns, 3 de maig de 2021

Un jutjat obliga l’Ajuntament de Vic a col·locar la bandera monàrquica espanyola al balcó principal

Un jutjat obliga l'Ajuntament de Vic a col·locar la bandera monàrquica espanyola al balcó principal 

El Consistori ha rebut un requeriment judicial i ha acatat la resolució judicial 

TRAMUNTANA VERMELLA MAIL Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) 03/05/2021.- Llegim a VilaWeb que el Jutjat Contenciós Administratiu Núm. 14 de Barcelona ha obligat a l'Ajuntament de Vic (Plana de Vic, Osona, comtat d'Osona) a col·locar la bandera monàrquica espanyola al balcó oficial. Considera que la que fins ara era la seva ubicació, la torre del rellotge, no és un lloc "destacat" i "d'honor". El Consistori, que ha instal·lat la bandera monàrquica al balcó oficial per evitar que es pugui acusar a l'alcaldessa, Anna Erra, de desobediència greu, ha presentat recurs al requeriment judicial. 

El Consistori va penjar la bandera monàrquica espanyola a la torre del rellotge el maig de 2018. Ho va fer acatant una sentència judicial després de sis anys de requeriments judicials. Segons el govern municipal, a la torre del rellotge es compleixen els criteris que exigeix la Llei 39/1981 de 28 d'octubre, ja que es tracta d'un lloc "d'honor, preferent i visible des de més punts de la ciutat". A més, afegeixen, "no s'afecta el patrimoni arquitectònic d'un Bé Cultural d'Interès Local com és el balcó de baix de l'ajuntament". 

No obstant això, el Consistori vigatà va rebre un requeriment judicial el dimarts 27 d'abril on s'exigia que es col·loqués en un lloc més visible. Donava cinc dies per complir l'ordre i alertava que l'incompliment podria comportar un delicte de desobediència greu amb la consegüent inhabilitació de l'alcaldessa i multes personals.  


Cap comentari:

Publica un comentari